ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

(video-φωτο) Αυτοψία στο φράγμα Ασωπού – “νεκρό” το έργο, απολύθηκαν και οι 19 χειριστές μηχανημάτων

0

Καμία εργασία δεν εκτελείται αυτή την στιγμή στο Φράγμα Ασωπού, ενώ και οι 19 χειριστές των μηχανημάτων που εργάζονταν στο Φράγμα απολύθηκαν και χτες η μόνη εργασία που γινόταν ήταν η φόρτωση των μηχανημάτων στα φορτηγά για να αποχωρήσουν από το φράγμα.

Αυτό είναι το συμπέρασμα που προέκυψε από την επίσκεψη που έκαναν χτες στο Φράγμα τοπικοί παράγοντες από την Κοινότητα Άσσου Λεχαίου, οι οποίοι μίλησαν με τους εργαζόμενους στο έργο. Σύμφωνα με όσα είπε ο Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος στο korinthia.net.gr οι εργασίες έχουν σταματήσει εντελώς σε όλο το μήκος του έργου (όπως διαπιστώνει κανείς και από τα δύο βίντεο) και αυτό το οποίο διαρρέεται από την εταιρεία πως απλώς οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν σε άλλο έργο είναι ψέμα.

«Έχουν απολυθεί και οι 19 εργαζόμενοι χειριστές των μηχανημάτων, δεν έχουν μεταφερθεί αλλού. Όσοι έχουν απομείνει, απλώς, φορτώνουν τα μηχανήματα σε φορτηγά, για να φύγουν από το φράγμα. Από όσα μας είπαν οι εργαζόμενοι, ο εργολάβος αξιοποίησε ένα παραθυράκι που του δίνει τη δυνατότητα να διακόψει τις εργασίες για έξι μήνες και αυτό το κάνει για να ασκήσει πίεση στο υπουργείο και να πάρει αναθεώρηση της σύμβασης. Το έργο δείχνει εγκαταλελειμμένο, μάλιστα σε ορισμένα σημεία έχουν σημειωθεί και κατολισθήσεις στα πρανή. Αυτή την στιγμή, έτσι όπως το είδαμε, τίποτα δεν έχει σχηματοποιηθεί και όπως το βλέπω εγώ, όχι σε ένα χρόνο, αλλά ούτε σε πέντε δεν θα έχει τελειώσει», μας είπε ο κ. Γιαννακουλόπουλος φανερά απογοητευμένος.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας του Άσσου ανέφερε ακόμα ότι το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και αν το έργο τελειώσει στο τέλος του 2023, όπως προβλέπεται από την σύμβαση, για να γεμίσει ο ταμιευτήρας που θα δημιουργηθεί θα χρειαστεί να περάσουν πολλοί μήνες, ίσως και πολλά χρόνια, λόγω της ανομβρίας.

Τέλος ο κ. Γιαννακουλόπουλος κατέληξε ότι μοναδική λύση που υπάρχει είναι η μεν Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει άμεσα την κατασκευή μικρών φραγμάτων και λιμνοδεξαμενών, ο δε Δήμος να υλοποιήσει τάχιστα την σύνδεση της Κοινότητας με τον βιολογικό καθαρισμό.  

Εντυπωσιακό VIDEO! Κόβουν την ανάσα οι εργασίες στον Ισθμό στο χείλος του γκρεμού

Previous article

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Η αγροτική παραγωγή καταστρέφεται και η κυβέρνηση παίζει ΜΟΝΟΠΟΛΗ με τα συμφέροντα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.