ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο Padou να μείνει μαζί μας, με τη μουσική και τα όνειρά του»: Αναφορά βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για το ταλαντούχο παιδί που ζει στην Κόρινθο

0

Πρωτοβουλία προς τις αρμόδιες αρχές να επανεξετάσουν την αίτηση ασύλου του Padou Bendo Mayuma, που βρίσκεται στην Ανοιχτή Δομή της Κορίνθου, πήρε ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Ψυχογιός.

Συγκεντρώνοντας τις υπογραφές 29 ακόμη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κ. Ψυχογιός κατέθεσε ως Αναφορά, προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Κορινθίας «Αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες».

Με την ανακοίνωση τα μέλη της πρωτοβουλίας καλούν τις αρχές αυτές να αναγνωρίσουν το γεγονός ότι ο Padou ζήτησε διεθνή προστασία ως ασυνόδευτος ανήλικος, ότι παραμένει χωρίς οικογένεια, αλλά και ότι έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην ένταξή του στην κορινθιακή κοινωνία.

Η περίπτωση του Padou δεν είναι η μοναδική και σε αυτό το πλαίσιο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει την ανάγκη συνολικής λύσης στο θέμα και καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να επαναφέρει τις διατάξεις για την παραπομπή χορήγησης αδείας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους“, αναφέρει η αναφορά του κ. Ψυχογιού.

Επειδή αυτή αποτελεί, καταρχήν, την πλέον γνωστή μορφή της «συμπληρωματικής προστασίας», βάσει υποχρεώσεις διεθνών Συμβάσεων, που αφορούν, κυρίως, την τήρηση της αρχής μη επαναπροώθησης (non refoulement) και τη λήψη υπόψη παραμέτρων, όπως είναι το βέλτιστο συμφέρον παιδιού, η προστασία οικογενειακής ζωής, η ανάπτυξη ισχυρών κοινωνικών δεσμών με την χώρα, η πρόληψη κακοποιητικής μεταχείρισης και η κατάσταση της υγείας.

Εξάλλου, με ευκαιρία την περίπτωση ενός άλλου νέου παιδιού του Saidu με πρώτο τον Πρόεδρο, Αλέξη Τσίπρα, είχαμε καταθέσει τροπολογία τον περασμένο Μάιο για την επαναφορά των διατάξεων για τους ανθρωπιστικούς λόγους, που δίνουν δικαίωμα παραμονής στη χώρα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ζητάμε και από την Κυβέρνηση να πάρει θέση και να σταματήσει την υποκριτική ευαισθησία και τις πολιτικής αποκλεισμού των παιδιών. Εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε παιδιά που αναγκάστηκαν να αφήσουν τις εστίες τους και έχουν αγωνιστεί για να ενταχθούν στην κοινωνία και να μην είναι αόρατοι. Παλεύουμε για την κοινωνική συνοχή και για το κράτος δικαίου και, όπως γράφει και η επιστολή, «για ένα κόσμο που χωράει πολλούς κόσμους».

Στην Βουλή φέρνει το ΠΑΣΟΚ το λουκέτο της Εθνικής στο Λουτράκι

Previous article

Έρχονται 5.000 Άραβες εργάτες γης – τι προβλέπει η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.