ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ερώτηση Βελόπουλου για το Φράγμα Ασωπού – Το φέρνει και ο Δέδες στο Περιφερειακό Συμβούλιο

0

Το ζήτημα της διακοπής των εργασιών στο Φράγμα Ασωπού φέρνει προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της προσεχούς Δευτέρας η παράταξη ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ και ο Γιώργος Δέδες. Ο πρώην γραμματέας του υπουργείου Υποδομών υποστηρίζει πως όσο στην κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ το έργο προχωρούσε απρόσκοπτα ενώ έχει καλέσει τους αγρότες της δημοτικής ενότητας να δώσουν το παρόν στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, να ακούσουν την συζήτηση και να τοποθετηθούν και οι ίδιοι.

Την ίδια στιγμή ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ρωτά να μάθει τι έχει συμβεί στο Φράγμα του Ασωπού και πότε υπολογίζεται να παραδοθεί το έργο.

Συμφώνως δημοσιευμάτων, διακόπηκαν οι εργασίες κατασκευής του Φράγματος του Ασωπού και απολύεται η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο έργο, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Ωστόσο, όπως πληροφορούμαστε, η ολοκλήρωση του εν λόγω έργου είχε παραταθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2022 από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023, ύστερα από αίτημα του αναδόχου”, αναφέρει ο κ. Βελόπουλος στην ερώτηση.

Το χαρακτηρισμένο έργο ως Εθνικού Επιπέδου με την ολοκλήρωση της κατασκευής του θα αρδεύει 50.000 στρέμματα καλλιεργούμενης έκτασης στην πεδινή Κορινθία και θα εξυπηρετούνται περισσότερες από 4.000 αγροτικές οικογένειες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεστε όπως μας ενημερώσετε αν πράγματι έχουν διακοπεί οι εργασίες κατασκευής του φράγματος του Ασωπού Κορινθίας, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, κι αν ναι, πώς σκοπεύετε να διαχειριστείτε γενικότερα το ζήτημα της αναγκαιότητας συνέχισης και ολοκλήρωσης του εν λόγω έργου στον προβλεπόμενο χρόνο;

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από την σημερινή εκδήλωση για την Ημέρα εξάλειψης βίας κατά των γυναικών

Previous article

Σε εκλογές με άδεια ταμεία οδεύουν οι δήμαρχοι το 2023

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.