ΔΗΜΟΙ

Σε εκλογές με άδεια ταμεία οδεύουν οι δήμαρχοι το 2023

0

Με άδεια ταμεία οδεύουν προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 οι δήμαρχοι, καθώς οι υποσχέσεις για βελτίωση των οικονομικών των Δήμων έκαναν φτερά. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μετέθεσε την δέσμευσή του για αύξηση των πόρων κατά  120 εκατ. ευρώ για μετά τις εθνικές εκλογές, η δε περυσινή του δέσμευση για ανακατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) με ταυτόχρονη αύξησή τους κατά 300 – 350 ευρώ μετατέθηκε για το 2024 εάν και εφ’ όσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ξανά πρωθυπουργός της χώρας.

Προς το παρόν το οριστικό σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023, που κατατέθηκε στη Βουλή την Δευτέρα 21η Νοεμβρίου δείχνει μειωμένους τους ΚΑΠ κατά 5 εκατ. ευρώ!

«Επειδή τα επόμενα χρόνια αναμένουμε αύξηση του ΑΕΠ, αυτό σημαίνει ότι θα πάρετε μεγαλύτερο μερίδιο από τα φορολογικά έσοδα», είπε το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου 2022, από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στον Βόλο, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Ο ίδιος απέφυγε να αναφερθεί στο οριστικό σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023, που είχε κατατεθεί στην Βουλή και οι δήμαρχοι είχαν ήδη πληροφορηθεί τα κακά μαντάτα!

Ο Στ. Πέτσας, μάλιστα, αντί να είναι απολογούμενος για τις δεσμεύσεις που δεν υλοποίησε προς τους 332 Δήμους, επέλεξε να προσεταιριστεί την φιλική κομματική διάθεση της πλειοψηφούσας παράταξης της ΚΕΔΕ για να δώσει προεκλογικό τόνο στο αυτοδιοικητικό συνέδριο, καθώς οι εθνικές εκλογές θα προηγηθούν των αυτοδιοικητικών. «Είναι χρονιά εκλογών. Η κυβέρνηση έκανε πολλά πράγματα για εσάς και σκεφτείτε όχι τι θα κάνει η κυβέρνηση για εσάς, αλλά τι θα κάνετε εσείς για την κυβέρνηση του τόπου», είπε χαρακτηριστικά ο Στ. Πέτσας ξεχνώντας τον θεσμικό του ρόλο και μετατρέποντας το συνέδριο της ΚΕΔΕ σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ!

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η ομιλία του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη ο οποίος αναλώθηκε σε παράθεση αριθμών για τις περιορισμένες προσλήψεις επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και για τις επικείμενες 4.000 προσλήψεις που θα γίνουν στους Δήμους εφ’ όσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές. Ο Μ. Βορίδης δεν μετέτρεψε απλώς το συνέδριο της ΚΕΔΕ σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ, υπερέβη τα εσκαμμένα και το μετέτρεψε σε αρένα εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ: ILEKTRAV.GR

Ερώτηση Βελόπουλου για το Φράγμα Ασωπού – Το φέρνει και ο Δέδες στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Previous article

Κιάτο: Εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα δημοτικά τέλη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΔΗΜΟΙ