ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από τα εγκαίνια του ΚΕΠ

0

Παρουσία πολιτών, αρχών, εκπροσώπων φορέων υγείας ,στελεχών κοινωνικής πρόνοιας , εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης η νέα δομή υγείας του δήμου Κορινθίων, το ΚΕΠ Υγείας.

Ο Δήμος Κορινθίων ως μέλος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, σχεδίασε, στελέχωσε και υλοποίησε την νέα δομή με στόχο την φροντίδα, την ανακούφιση και την υποστήριξη των δημοτών.

«Είμαστε εδώ για να φροντίσουμε τους δημότες που έχουν ανάγκη με μια ακόμα δομή. Η πανδημία γνωρίζουμε όλοι, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα, ένα από αυτά είναι πως επιδεινώνει ο ιός ασθένειες που μέχρι πρότινος δεν ήταν επικίνδυνες για τη ζωή των πολιτών. Οι πολίτες ως εκ τούτου, έχουν ανάγκη απο περισσότερη ενημέρωση και υποστήριξη. Σαν δήμος ανταποκρινόμαστε σε αυτήν την ανάγκη δημιουργώντας το ΚΕΠ Υγείας στο κέντρο της πόλης.

Το ΚΕΠ συνεργάζεται με ειδικούς γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα τηρώντας τα πρωτόκολλα εχεμύθειας και βοηθώντας του πολίτες να προλάβουν προβλήματα υγείας, το μήνυμα μας παραμένει πως η πρόληψη σώσει ζωές. Συγχαίρω για την εξαιρετική δουλειά τον Αντιδήμαρχο Σπύρο Ζαχαριά και όλα τα στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου γι αυτήν την νέα δομή που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Στόχος μας ήταν και παραμένει να είμαστε χρήσιμοι για τους συμπολίτες μας» ανέφερε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στο καλωσόρισμά του.

Το ΚΕΠ του δήμου Κορινθίων στεγάζεται στο ισόγειο του τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών στην Πυλαρινού 67 και βασικός του στόχος είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Πανελλαδικά λειτουργούν 150 δομές «ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ» με περισσότερες από 1,400,000 πράξεις ωφέλειάς για τους πολίτες, και 300,000 εξετάσεις Προσυμπτωματικού ελέγχου.

«Προτεραιότητα μας είναι οι δημότες. Να εξυπηρετούμε και να καλυτερεύουμε την καθημερινότητα τους κι αυτήν την φιλοσοφία της δημοτικής μας αρχής έρχεται να υπηρετήσει η δημιουργία του ΚΕΠ Υγείας. Σας ευχαριστούμε όλους που είστε σήμερα εδώ, είναι τιμή μας» σημείωσε στην ομιλία του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σπύρος Ζαχαριάς.

12 σενάρια για τις επόμενες εκλογές – πως θα μοιραστούν οι έδρες με την απλή και την ενισχυμένη αναλογική

Previous article

Βουλωμένα φρεάτια στην Κόρινθο, δημιούργησαν μικρές λίμνες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.