ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεκέμβριος: μήνας ανάδειξης των ψηφοδελτίων για τις εκλογές

0

Με την χώρα να είναι σε εκλογικούς ρυθμούς και τις εκλογές να προσδιορίζονται από την άνοιξη και μετά, στην τελική ευθεία μπαίνει η συγκρότηση των ψηφοδελτίων για όλα τα κόμματα. Θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ (κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους), όπως και για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Το ίδιο συμβαίνει φυσικά και στην ΝΔ, όπου ολοκληρώνεται σταδιακά το παζλ των γαλάζιων ψηφοδελτίων ανά την χώρα και μέχρι το τέλος του έτους θα έχει οριστικοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το 90% από τις εκλογικές λίστες της ΝΔ.

Η τριανδρία που έχει αναλάβει την κατάρτιση τους και αποτελείται από τον γραμματέα του κόμματος Παύλο Μαρινάκη, τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Γιάννη Μπρατάκο και τον στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη Θανάση Νέζη, έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του έργου της και αναμένεται λίγο πριν τις γιορτές να παραδώσει στον πρωθυπουργό τις λίστες με τα ψηφοδέλτια ώστε να δώσει την τελική έγκριση. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα υπάρχουν κενές από μία θέση σε ορισμένες μεγάλες εκλογικές περιφέρειες ώστε είτε να συμπεριληφθούν κάποια γνωστά ονόματα που θα «κλείσουν» τελευταία στιγμή είτε ορισμένα πρόσωπα που έχει επιλέξει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και δεν είναι ακόμα γνωστά σε άλλους. Και βέβαια το ψηφοδέλτιο Επικρατείας όπου την επιλογή όλων των υποψηφίων θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης πλησιάζοντας προς τις εκλογές.

Οι πιθανές ημερομηνίες των εκλογών

Κυβερνητικά στελέχη σπεύδουν τις τελευταίες ημέρες να βάλουν φρένο σε οποιαδήποτε συζήτηση για προκήρυξη τους εντός του Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου επιχειρώντας να σταματήσουν την φημολογία που είχε αναπτυχθεί εσχάτως. Δεν ήταν τυχαία η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «από την άνοιξη και μετά κανείς μπορεί να περιμένει τις εκλογικές διαδικασίες», που έγινε σε συνεννόηση με τον κ. Μητσοτάκη.

Στο ερώτημα αν πρόκειται για μια προσπάθεια να διατηρήσει ο πρωθυπουργός την ελάχιστη πιθανότητα αιφνιδιασμού που του απομένει ως προς την ημερομηνία των εκλογών ή έχει οριστικοποιηθεί ότι θα γίνουν στο τέλος της Άνοιξης, όπως είναι φυσικό, όλοι μιλούν για προσπάθεια εξάντλησης της τετραετίας.

Αυτό, όμως, δεν αποθαρρύνει μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές να βάζουν στο τραπέζι της συζήτησης όλες τις Κυριακές από τον Μάρτιο και μετά με επικρατέστερες στις 19 ή 26 Μαρτίου και 2 ή 9 Απριλίου. Ένα ισχυρό επιχείρημα για αυτές τις ημερομηνίες είναι ότι έως το τέλος Μαΐου θα έχει γίνει και η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση χωρίς να διαταραχθεί η τουριστική σεζόν και η διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων στις αρχές Ιουνίου.

Βορίδης: Την 31η Δεκεμβρίου τα αποτελέσματα της απογραφής – μετά θα αλλάξουν οι έδρες

Previous article

Γέμισε παιδιά και ζωντάνεψε το λαογραφικό Μουσείο στο Καμάρι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.