ΔΗΜΟΙ

Συνάντηση στην Τρίπολη του Στέλιου Πέτσα με τους δημάρχους της Πελοποννήσου

0

Στο Παλαιό Δημαρχείο της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού. Στη συνάντηση, υπό τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, συμμετείχαν ο γ.γ. του ΥΠΕΣ Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο γ.γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος και Δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με παρόντα και τον πρόεδρο της ΠΕΔ Δ. Καμπόσο.

Επί τάπητος τέθηκε σχεδόν το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν τους Δήμους συνολικά και απασχολούν και την Πελοπόννησο ειδικά.

Ο δήμαρχος Τρίπολης  κ. Τζιούμης αναφέρθηκε στο θέμα με τις ανεμογεννήτριες στο Μαίναλο, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις από τα δημοτικά συμβούλια Τρίπολης, Μεγαλόπολης και Γορτυνίας που δεν εισακούσθηκαν από τη ΡΑΕ.

«Αυτό πρέπει να το δείτε ως Κυβέρνηση. Πρέπει να μπει ένας περιορισμός. Δεν είμαστε εναντίον των ΑΠΕ, αλλά λέμε όχι στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση τεράστιων ανεμογεννητριών σε περιοχές που έχουν ιστορία, πολιτισμό και μεγάλη ανάπτυξη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιούμης.

Ανάμεσα στα άλλα που ειπώθηκαν, έγινε γνωστό από τον κ. Πέτσα ότι εντός του επόμενου διαστήματος έρχεται νομοθετική ρύθμιση που σχετίζεται με την απευθείας χρηματοδότηση των ΔΕΥΑ, προκειμένου να δοθεί λύση ως προς την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους.

Υπήρξε, επίσης, ενημέρωση για ζητήματα χρηματοδοτήσεων αλλά και για πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για αλλαγές σε θεσμικό επίπεδο προκειμένου να ικανοποιηθούν προβλήματα που καταγράφονται στην καθημερινή λειτουργία των Δήμων και άπτονται των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ α’ βαθμού.

Διαβεβαίωση Γεωργαντά για το Φράγμα Ασωπού: “θα τελειώσει μέσα στο καθορισμένο πλαίσιο”

Previous article

Το ΠΑΚΟΕ κατέθεσε μήνυση κατά του δημάρχου Λουτρακίου και της ΔΕΥΑΛ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΔΗΜΟΙ