ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο δημοτικό συμβούλιο για το Σοφικό – ματαιώθηκε η συνεδρίαση, δεν καταψηφίστηκε το θέμα της αγοράς

0

Ανατροπή φαίνεται να σημειώνεται στο ζήτημα της χτεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για το ζήτημα του οικοπέδου στο Σοφικό. Φαίνεται ότι κάποιες διεργασίες που έγιναν μεταξύ του προεδρείου και των συμβούλων που ήταν αρνητικοί επέφεραν αλλαγή των αριθμητικών δεδομένων κι εκεί που το θέμα φαινόταν ότι δεν έχει υπερψηφιστεί, τελικά η συνεδρίαση εμφανίζεται -επισήμως- ως ματαιωθείσα, καθώς δεν διαπιστώθηκε απαρτία των 2/3, δηλαδή παρουσία 22 συμβούλων.

Αυτό έχει την σημασία του, καθώς, με την εξέλιξη αυτή η δημοτική αρχή μπορεί να επαναφέρει το θέμα για δεύτερη φορά, ενώ αν είχε απορριφθεί δεν θα μπορούσε να επανέλθει για τρίτη φορά.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, “η σχετική διαδικασία που λαμβάνει χώρα δια περιφοράς  απαιτεί τουλάχιστον τη συμμετοχή των 2/3  του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου” και “μετά από κατ΄ ιδία επικοινωνία με το Πρόεδρο και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν διαπιστώθηκε η απαρτία των 2/3 του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου που απαιτείται, δηλαδή 22 συμμετέχοντες, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2020, και την αριθμ. εγκυκλίου 375 αριθμ. πρωτ. 39167/2-6-2022 του ΥΠΕΣ, αφού σε σύνολο τριάντα τριών (33) μελών συμμετείχαν τα είκοσι ένα (21) μέλη“.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπήρχαν μέχρι χτες το βράδυ, το θέμα της αγοράς του οικοπέδου στο Σοφικό για την δημιουργία μιας παιδικής χαράς είχε απορριφθεί από το δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων, παρά την δεύτερη απόπειρα που έκανε η δημοτική αρχή, καθώς δεν βρέθηκαν οι 22 σύμβουλοι που θα ήταν απαραίτητοι για να υπερψηφιστεί το θέμα.

Οι ίδιες πληροφορίες έλεγαν ότι είχαν καταψηφίσει (άρα ήταν παρόντες) τουλάχιστον τρεις σύμβουλοι: ο τέως δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός (δεν συμφωνούσε με την διαδικασία της δια περιφοράς ψηφοφορίας) και η κυρία Τσόγκα που είπαν ΟΧΙ, και η κυρία Τζέκου που ψήφισε λευκό.
Από τους υπόλοιπους 10 συμβούλους άλλοι απείχαν, άλλοι απουσίαζαν και άλλοι καταψήφισαν χωρίς ακόμα να έχει γίνει ξεκάθαρο τι στάση τήρησε ο καθένας.

Αν ίσχυαν τα παραπάνω, ο μόνος δρόμος που θα είχε απομείνει στον δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο ήταν να πάει σε ορκωτό εκτιμητή. Αυτή όμως είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο και θα ήταν αμφίβολο αν θα προλάβαινε η δημοτική αρχή να το κάνει στην τρέχουσα δημοτική περίοδο.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτικό οι παρόντες σύμβουλοι ήταν

 1. ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
 2. ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
 3. ΠΙΕΤΡΗΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ
 4. ΠΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 5. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
 6. ΡΑΝΤΙΤΣΑ – ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ ΜΑΡΙΝΑ
 7. ΚΟΛΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
 8. ΜΠΙΤΖΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 9. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 10. ΠΙΕΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 11. ΚΟΥΤΣΟΓΚΙΛΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
 12. ΤΑΓΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
 13. ΓΚΕΡΖΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 14. ΠΛΑΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
 15. ΖΩΓΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
 16. ΚΑΛΛΙΡΗΣ ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ
 17. ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 18. ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
 19. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
 20. ΛΥΤΡΑ-ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ
 21. ΒΙΒΗ ΤΖΕΚΟΥ

Ως απόντες καταχωρήθηκαν

 1. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ
 2. ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
 3. ΗΛΙΑΣ ΜΠΟΥΡΣΕ
 4. ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
 5. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΣ
 6. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ
 7. ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΡΙΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ
 8. ΜΑΡΙΝΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ
 9. ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΟΝΤΗΣ
 10. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ
 11. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΔΩΣΗΣ
 12. ΠΟΛΥ ΔΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ

Κατόπιν των ανωτέρω η συνεδρίαση ματαιώνεται

Τι λένε οι Ρομά για τα προβλήματα στο σχολείο του Ζευγολατιού

Previous article

Τους Κορίνθιους αθλητές της Εθνικής Ελλάδος στο KUNG FU υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.