ΥΓΕΙΑ

Κινητοποιήσεις σήμερα από τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ

0

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ενάντια στο «νέο ΕΣΥ» των ιδιωτικοποιήσεων, των αυξημένων πληρωμών, της εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας, διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, αυξήσεις στους μισθούς, ένταξη στα ΒΑΕ, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 12.30 μ.μ., στο υπουργείο Υγείας. Στο Ηράκλειο Κρήτης, το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (ΠΑΓΝΗ) καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ., στο σαλόνι του νοσοκομείου. Στη Σάμο, στις 12 μ., στην είσοδο του νοσοκομείου. Στη Θεσσαλονίκη, στον αύλειο χώρο του Θεαγενείου, στη 1 μ.μ.

Η εβδομάδα δράσης από τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία ξεκίνησε τη Δευτέρα, με πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων, ενώ αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε και στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Στη ναυαρχίδα του ΕΣΥ, το σωματείο προχώρησε σε συνάντηση με τη διοίκηση και απέσπασε δέσμευση για παράταση των επικουρικών για το 2023, αλλά η διοίκηση έκανε επίσης σαφές ότι η καθαριότητα θα παραδοθεί στους εργολάβους, όπως και η σίτιση και η φύλαξη, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργείου Υγείας.

Χθες, το Σωματείο Εργαζομένων «Ευαγγελισμού» πραγματοποίησε νέα κινητοποίηση, στο άνοιγμα της εφημερίας στις 2 μ.μ. Αγωνιστικές αποφάσεις έχουν πάρει, επίσης, τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Θριάσιο», «Ευαγγελισμός», ΨΝΑ «Δαφνί», ΚΑΤ, «Μεταξά», Λαϊκό, Αιγινήτειο, Νίκαιας, στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», στο «Σωτηρία».

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με τη συμμετοχή στη σημερινή πανυγειονομική απεργία, αλλά και στο συλλαλητήριο τον Σάββατο 17 Δεκέμβρη, στην πλατεία Συντάγματος στις 12.30 μ.

Βόμβες Τατούλη: απεντάχθηκαν έργα 50 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Previous article

Διακοπή δρομολογίων προαστιακού – μπήκε φωτιά στις γραμμές

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΥΓΕΙΑ