ΑΓΡΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δέσμευση Γεωργαντά από την Κόρινθο για το Φράγμα Ασωπού και τις αποζημιώσεις

0

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η εκδήλωση που διοργανώνει στο Κιάτο η τοπική οργάνωση της ΝΔ σε συνεργασία με τη νομαρχιακή του κόμματος και κεντρικό ομιλητή τν υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά.

Νωρίτερα στην Κόρινθο, λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα έγινε ευρεία σύσκεψη του κ. Γεωργαντά -παρουσία πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων: των δύο κορίνθιων υπουργών Δήμα και Ταγαρά, του περιφερειάρχη κ. Νίκα, των αντιπεριφερειαχών Κόρκα, Γκιολή και Βυτινιώτη, των πέντε δημάρχων της παραλιακής ζώνης (Γκιώνη, Νανόπουλου, Παπακυριάκου, Σταματόπουλου και Τσιώτου) και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά και εκπροσώπων των αγροτών.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Γεωργαντάς έκανε αναφορά σε δύο θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και δεν είναι άλλο από το Φράγμα Ασωπού σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο και τις αποζημιώσεις των σταφιδοπαραγωγών σε βραχυπρόθεσμο.
Σε ό,τι αφορά το πρώτο τόνισε κατηγορηματικά ότι το έργο του Φράγματος θα ολοκληρωθεί, τα έργα δεν έχουν σταματήσει και αυτό αποτελεί αδιαπραγμάτευτη δέσμευση της κυβέρνησης. Μάλιστα προς επίρρωσιν της πρόθεσης της κυβέρνησης να ολοκληρώσει το έργο ανέφερε ότι το βασικότερο επιχείρημα σε σχέση με αυτό είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε την προκήρυξη της μελέτης για τα δίκτυα που θα φέρουν το νερό από τον ταμιευτήρα στο δίκτυο του ΑΟΣΑΚ.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των αποζημιώσεων ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι είναι θέμα ημερών να κατατεθούν τα πορίσματα από τους εμπειρογνώμονες, έτσι ώστε οι αποζημιώσεις να κατατεθούν πριν από τις γιορτές.

Ο Χρίστος Δήμας στην δική του τοποθέτηση τόνισε πως η κυβέρνηση προχωράει τον διαγωνισμό για τα αρδευτικά δίκτυα και θα υλοποιήσει το Φράγμα Ασωπού, δεν έχουν σταματήσει οι εργασίες και παρά τις αστοχίες που έχουν γίνει κατά καιρούς, το έργο παραμένει κυρίαρχο στον σχεδιασμό της κυβέρνησης ως προς τις αρδευτικές υποδομές.

Ο Νίκος Ταγαράς έκανε μία σύντομη αναφορά στο ιστορικό του φράγματος, ενώ διαβεβαίωσε και αυτός ότι το έργο θα ολοκληρωθεί και δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει. Μάλιστα για τα δίκτυα είπε ότι ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί. Παράλληλα συνεχάρη τον υπουργό για την ταχύτατη δράση του ΕΛΓΑ στην καταγραφή των ζημιών, την έκδοση των πορισμάτων και την καταβολή των αποζημιώσεων.

Τέλος ο κ. Νίκας έκανε αναφορά στις λύσεις που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση για τα ζητήματα τόσο της άρδευσης σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο και για τα ζητήματα των αποζημιώσεων. «Ο αγροτικός κόσμος της Κορινθίας περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα αυτής της σύσκεψης», είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Νίκας.

Διακοπή δρομολογίων προαστιακού – μπήκε φωτιά στις γραμμές

Previous article

Αναφορά του βουλευτή Πουλά για τον δρόμο Σχίνος – Αλεποχώρι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.