ΚΑΙΡΟΣ

Ξεκίνησε η θερμή εισβολή – Λιακάδα και θερμοκρασίες πάνω από 20 βαθμούς μέχρι την Κυριακή

0

Ακόμα κι αν δεν το ανακοίνωνε η ΕΜΥ θα ήταν σε όλους μας φανερό. Εδώ και λίγες ώρες, ουσιαστικά από το πρωί, ο καιρός έχει αλλάξει εντελώς χαρακτηριστικά και έχει γίνει ανοιξιάτικος, επιβεβαιώνοντας όσους μιλούσαν για Πασχούγεννα και Πασχουγεννιάτικη εορταστική περίοδο.

Στην Κόρινθο, αλλά και σε όλη την παραλιακή ζώνη του νομού, αυτή την ώρα η θερμοκρασία είναι κοντά στους 20 βαθμούς και αναμένεται να φτάσει τους 21-22 το μεσημέρι. Ο καιρός είναι αίθριος, ηλιόλουστος, χωρίς ανέμους.

Ίδιος καιρός και στα ορεινά, μόνο που εκεί η θερμοκρασία είναι αισθητά χαμηλότερη 15-16 βαθμούς.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η θερμοκρασία θα ανεβαίνει μέχρι και την Κυριακή, ωστόσο από την Δευτέρα θα υπάρξει μεγάλη και απότομη πτώση της θερμοκρασίας: από 19 την Κυριακή στους 10-11 την Δευτέρα στα παράλια, ενώ στα ορεινά από τους 15-16 θα πέσει στους 3-4 βαθμούς ενώ θα χιονίσει!

Τι λέει η ανακοινωση της ΕΜΥ

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία που θα επικρατήσει στην Κεντρική Μεσόγειο από τα μέσα της εβδομάδας θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς τη χώρα και την άνοδο της θερμοκρασίας σε τιμές αρκετά πάνω από τις συνήθεις για την εποχή. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η άνοδος της θερμοκρασίας ξεκίνησε από τα βορειοδυτικά την Τετάρτη 14/12, ενώ στην υπόλοιπη χώρα άρχισε να γίνεται αισθητή από σήμερα (Πέμπτη 15/12). Οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν έως και την Κυριακή 18/12.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η πρόγνωση της απόκλισης της θερμοκρασίας από τις μέσες κλιματικές τιμές της εποχής σε ύψος 1500 μέτρων έως το βράδυ της Δευτέρας 19/12. Με πορτοκαλί/κόκκινο σκιάζονται οι περιοχές όπου η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη της μέσης κλιματικής τιμής και με γαλάζιο/μπλε οι περιοχές όπου θα είναι χαμηλότερη. Σημειώνεται ότι η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στην επιφάνεια του εδάφους εξαρτάται και από πολλούς ακόμη παράγοντες όπως οι νεφώσεις, τα φαινόμενα, ο άνεμος κλπ.

Στις 21 Δεκεμβρίου ανοίγει τις πόρτες του Χριστουγεννιάτικο Χωριό στα Περιβολάκια

Previous article

Η δικαιοσύνη λέει “stop” στα σχέδια για κλειστές λίγκες στον αθλητισμό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΚΑΙΡΟΣ