ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

(video) Η Ελένη Κόρκα μιλά για το μυθολογικό υπόβαθρο της ανασκαφής της αρχαίας Τενέας

0

Μία ομιλία με θέμα το μυθολογικό υπόβαθρο της αρχαιολογικής ανασκαφής της αρχαίας πόλης της Τενέας διοργανώθηκε πριν απο τρία χρόνια (5 Νοεμβρίου 2019) από την ΕΜΑΕΜ (Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας). Χορηγός επικοινωνίας ήταν το διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι, ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Δρ. ΕΛΕΝΑ ΚΟΡΚΑ, αρχαιολόγος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπεύθυνη ανασκαφικής έρευνας αρχαίας Τενέας, Επίτιμη Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς ΥΠ.ΠΟ.Α..

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ

Σύμφωνα με τις αρχαίες πηγές, οι πρώτοι κάτοικοι της Τενέας ήταν Τρώες αιχμάλωτοι, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή αυτή μετά το τέλος του Τρωικού Πολέμου, κατόπιν άδειας που τους παραχώρησε ο Αγαμέμνονας. Οι Τενεάτες ήταν συγγενείς με τους Τενέδιους μέσω του γιού του Κύκνου, Τέννη, γεγονός που δικαιολογεί τη μεταφορά της λατρείας του Απόλλωνα από την Τένεδο στην Τενέα.

Στην Τενέα, επίσης, κατά την αρχαία γραμματεία, ανατράφηκε ο Οιδίποδας. Τα αρχαιολογικά ευρήματα από τις πρόσφατες ανασκαφές στην Τενέα παρέχουν ενδείξεις περί της υπόστασης των ανωτέρω μύθων.

ΠΗΓΗ: https://www.fryktories.net/

Πέντε υπερσύγχρονα τρακτέρ στις περιφερειακές ενότητες – θα καθαρίζουν τα δάση

Previous article

VIDEO: Θέμα χρόνου η κατάρρευση της ιστορικής γέφυρας Ξεριά, δίπλα από την Ακροκόρινθο!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.