ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Σε κατάλογο προγραφών της ουκρανικής λίστας θανάτου “Ειρηνοποιός” ο Πνευματικός! 

0

Ο πρώην δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός περιλαμβάνεται στην ουκρανική λίστα θανάτου «Ειρηνοποιός». Το σύνολο των ταυτοποιημένων προγραφών φτάνει μέχρι στιγμής τα 25 πρόσωπα και ανάμεσά τους είναι ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο πρώην δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Άρης Βασιλόπουλος, οι δημοσιογράφοι Άρης Χατζηστεφάνου, Νικόλας Μπαρδούνιας και Πάβελ Ονόικο, ο σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος, ο επικεφαλής του Πανελλήνιου Κινήματος Ελληνορωσικής Φιλίας Γιάννης Κοτσαηλίδης, ο υποπτέραρχος εν αποστρατεία Παβλος Χρήστου και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

Τα παραπάνω ονόματα έρχονται να προστεθούν σε εκείνα του πρώην αναπλ. υπ. Άμυνας Κώστα Ήσυχου, του πρώην υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, της πρώην αναπλ. υπ. Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, των στελεχών του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη, Σωτήρη Ζαριανόπουλου και Γιώργου Μαγγανά, του ανταποκριτή στη Μόσχα Θανάση Αυγερινού, του πανεπιστημιακού Δημήτρη Πατέλη, του δικηγόρου Γιάννη Ραχιώτη και της δημοσιογράφου Μαρίας Καλύβα.

Τα παραπάνω ονόματα αναφέρει ρεπορτάζ του THE PRESS PROJECT και του Παναγιώτη Παπαδωμανωλάκη.

Το Κέντρο «Ειρηνοποιός» αποτελεί μια βάση δεδομένων, που δημοσιεύει προσωπικές πληροφορίες, ατόμων που θεωρούνται από τους συντάκτες της ιστοσελίδας «εχθροί της Ουκρανίας». Η ίδρυση ανακοινώθηκε το 2014, από τον Γκέοργκι Τούκα, ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου Πατρίδας, το οποίο συνεργάζεται με τον στρατό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και τα τάγματα εθελοντών, για την προμήθεια πολεμικού εξοπλισμού.

Ο Τούκα έχει διατελέσει επίσης κυβερνήτης της περιφέρειας Λουγκάνσκ, αφού διορίστηκε από την πραξικοπηματική κυβέρνηση του Ποροσένκο, και στη συνέχεια αναπληρωτής υπουργός επί Γκρόισμαν. Συνιδρυτής είναι ο Ρόμαν Ζάιτσεφ, πρώην υπάλληλος της Υπηρεσίας Ασφαλείας του Λουγκάνσκ, ο οποίος έχει παραδεχθεί ότι το τρίτο πρόσωπο πίσω από την ίδρυση του «Ειρηνοποιού» ήταν ο τότε σύμβουλος και μετέπειτα αναπληρωτής υπουργός του υπ. Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αντόν Γεραστσένκο

Αλέξανδρος Πνευματικός: «Οφείλουμε να προστατέψουμε τους Έλληνες που είναι στην λίστα των προγραφών»

Ο Αλέξανδρος Πνευματικός, πρώην δήμαρχος Κορινθίων (2007-2019), αναφέρει στο TPP, σχετικά με την προγραφή του στον «Ειρηνοποιό»:

-Στις 31 Οκτωβρίου 2017 μου απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ουκρανία, ενώ ήμουν με αντιπροσωπεία της περιφερειακής ένωσης δήμων Πελοποννήσου με επικεφαλής τον πρόεδρο και δήμαρχο Άργους Μυκηνών κ. Καμπόσο Δημήτρη.

Κρατήθηκα όλο το βράδυ σε χώρο του αεροδρομίου μαζί με τουλάχιστον 10 άτομα κυρίως τρίτων χωρών ασφυκτικά σε ένα χώρο διαστάσεων 2Χ6 και τα ξημερώματα 1 Νοεμβρίου 2017 συνοδεία αστυνομικών με επιβίβασαν σε πτήση με προορισμό την Κωσταντινούπολη από όπου είχα έρθει. Η λίστα αυτή είναι υπαρκτή και μάλιστα γίνεται χρήση από τις κρατικές υπηρεσίες στις εισόδους της Ουκρανίας ανεπιθύμητων προσώπων για αυτούς. Ποιό το έγκλημα μου;

Από το 2012 ο Δήμος Κορινθίων είχε αρχίσει επαφές με το Δήμο της Σεβαστούπολης και είχαμε πραγματοποιήσει και αδελφοποίηση, όταν ακόμα ήταν έδαφος της Ουκρανίας. Η Σεβαστούπολη θα ήθελα να σημειώσω ότι ιδρύθηκε από τους αρχαίους Κορινθίους με την αρχική ονομασία Χερσόνησος τον έβδομο αιώνα προ Χριστού.

Στα πλαίσια μάλιστα αυτής της αδελφοποίησης είχε γίνει επίσκεψη και ενός αντιδημάρχου από το Δήμο Σεβαστούπολης το 2013 στην Κόρινθο. Οι επαφές μας με τον δήμο Σεβαστούπολης συνεχίστηκαν και επισκέφτηκα την Σεβαστούπολη στις 18/9/2015, όπου μάλιστα με τις τοπικές αρχές υπογράψαμε ένα μνημόνιο συνεργασίας. Επίσης συναντήθηκα με Έλληνες και με εκπροσώπους του Ελληνικού συλλόγου της Σεβαστούπολης. Επισκέφτηκα επίσης τον αρχαιολογικό χώρο που έχει πολλές ομοιότητες με της Αρχαίας Κορίνθου.

Οι προγραφές των Ουκρανών θα έπρεπε να είχαν κινητοποιήσει τις Ελληνικές Αρχές για την απειλή ακόμα και για την ζωή τους που δέχονται Έλληνες πολίτες. Δυστυχώς εμείς τους ενισχύουμε ακόμη και με όπλα που δίνονται και σε βάρος της δικής μας άμυνας και ασφαλείας και ανεχόμαστε φασιστικές εγκληματικές συμπεριφορές εναντίον Ελλήνων αντί για ευχαριστώ από αυτούς . Η λίστα προγραφών στηρίζεται και αξιοποιείται από τις Ουκρανικές αρχές και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από την ελληνική κυβέρνηση.

Η Ελλάδα οφείλει άμεσα να σταματήσει να ενισχύει με στρατιωτικό υλικό την Ουκρανία, μια χώρα που τα τελευταία χρόνια έχει μία ακροδεξιά φασιστική ηγεσία που συνήθως δεν διστάζει να στρέφεται ακόμα και κατά Ελλήνων που διαμένουν ιστορικά για χιλιάδες χρόνια στην περιοχή. Οφείλουμε να προστατέψουμε τους Έλληνες που είναι στην λίστα των προγραφών και να απαιτήσουμε από το Ουκρανικό κράτος να σταματήσει αυτές τις προγραφές που δε συνάδουν με ένα Ευρωπαϊκό κράτος που φιλοδοξεί να γίνει μέλος της ΕΕ.

Σταυρέλης σε Νανόπουλο: “είστε λάτρης της εικονικής πραγματικότητας”

Previous article

Μισό βήμα πίσω από τον Νίκα για τις εκλογές: “Θα είμαι παρών υπό οποιαδήποτε θέση”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.