ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Σχίσμα στον Σύνδεσμο Φιλολόγων: έγιναν δύο εκλογές, εκλέχτηκαν δύο διοικητικά συμβούλια, στα δικαστήρια θα κριθεί η νέα διοίκηση

0

Σε σχίσμα φαίνεται πως έχει οδηγηθεί ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κορινθίας, καθώς τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν δύο φορές εκλογές για να αναδειχτούν δύο διαφορετικά διοικητικά συμβούλια. Το ένα συστήθηκε από μία νέα ομάδα φιλολόγων, που έκαναν εκλογές τον Δεκέμβριο και το δεύτερο από την απερχόμενη διοίκηση, που έκανε εκλογές πριν από λίγες ημέρες.

Όλα ξεκίνησαν μετά την εκλογο-απολογιστική συνέλευση της 4ης Δεκεμβρίου 2022, οπότε και προκηρύχθηκαν εκλογές για τις 22 Δεκεμβρίου. Λίγες μέρες αργότερα, ωστόσο, η απερχόμενη διοίκηση εξέδωσε δελτίο Τύπου. Σε αυτό έκανε λόγο για “μια υποομάδα μελών υποψηφίων που αυτοδίκαια ακυρώνει το ψηφοδέλτιο με τη διάσπασή του, ακυρώνει τις αποφάσεις της Γεν. Συνέλευσης, όταν μέλη της αποσπώνται από το ενιαίο ψηφοδέλτιο“. Τελικά, ύστερα από έκτακτη συνεδρίασή του, το απερχόμενο Δ.Σ., στις 11 Δεκεμβρίου 2022, κάλεσε τα μέλη του Συνδέσμου “σε νέα Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 09.01.2023 και ώρα 4.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Κορίνθου με θέματα: α) εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής β) κατάρτιση ψηφοδελτίου γ) ορισμός νέας ημερομηνίας εκλογών“.

Ωστόσο, η ομάδα των νέων φιλολόγων επικοινωνώντας με όλα σχεδόν τα μέλη του Συνδέσμου κατάφερε και πραγματοποίησε τις εκλογές, στην αρχική ημερομηνία τους (22 Δεκεμβρίου), στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου με την συμμετοχή 138 μελών του Συνδέσμου (από περίπου 150 συνολικά) και με παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου.

Από τις εκλογές αναδείχτηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, ως εξής:

 • Σκάζα Σοφία, με 106 ψήφους
 • Μαρίνης Μιχαήλ, με 105 ψήφους
 • Παρασκευόπουλος Κων/νος, με 101 ψήφους
 • Μαρινού Σταυρούλα, με 89 ψήφους
 • Δρόσου Ολυμπία, με 74 ψήφους
 • Χωρίκης Παναγιώτης, με 71 ψήφους
 • Διπλός Νικόλαος, με 66 ψήφους

Αναπληρωματικό Μέλος εξελέγη η Μαρία Ελένη Ρουμπέκα με 62 ψήφους, ενώ για το Εποπτικό Συμβούλιο εκλέχτηκε η Μαρία Τσιάντη με 121 ψήφους.

  Το νέο Δ.Σ. κατέθεσε τα πρακτικά στο Πρωτοδικείο και την αμέσως επόμενη μέρα, στις 23 Δεκεμβρίου 2022 συγκροτήθηκε σε σώμα, ως εξής:

  • Πρόεδρος: Σκάζα Σοφία
  • Αντιπρόεδρος: Δρ. Μαρίνης Ι. Μιχαήλ
  • Γεν. Γραμματέας: Μαρινού Σταυρούλα
  • Ταμίας: Παρασκευόπουλος Κων/νος
  • Οργανωτικός Γραμματέας: Διπλός Νικόλαος
  • Ειδ. Γραμματέας: Χωρίκης Παναγιώτης
  • Έφορος Βιβλιοθήκης: Δρόσου Ολυμπία

  Με τη νέα χρονιά, ωστόσο, στο Κιάτο, έγινε και πάλι γενική συνέλευση και νέες εκλογές από ένα δεύτερο (χρονικά) σχήμα, στο οποίο συμμετείχαν κάποια από τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης, αλλά και νέα πρόσωπα. Ωστόσο, ενώ σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν και αναφέρουμε παραπάνω, κατά το έκτακτο δ.σ της απερχόμενης διοίκησης, είχε οριστεί η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές να γίνουν στις 9 Ιανουαρίου 2023, τελικά αυτές πραγματοποιήθηκαν εσπευσμένα, αμέσως μετά την αλλαγή της χρονιάς, στις 3 Ιανουαρίου.

  Εκεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ του e-korinthos, “έγινε ο απολογισμός πεπραγμένων για την τριετία 2019-2022 και ακολούθησε εκλογική διαδικασία με συμμετοχή πάνω από 100 μελών…”, ενώ σε νεότερο ρεπορτάζ έγινε λόγος για συμμετοχή πάνω από 160 μελών. Τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών (για τις οποίες, ωστόσο, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές ούτε για τον ακριβή αριθμό των ψηφισάντων, ούτε για το πόσες ψήφους πήρε κάθε μέλος του νέου Δ.Σ.), εκδόθηκε Δελτίο Τύπου, στο οποίο η αναφορά των ονομάτων που εξελέγησαν έγινε με αλφαβητική σειρά:

  1. ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΖΑΚΟΥΡΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ
  2. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΑ
  3. ΚΟΣΜΑ ΙΩΑΝΝΑ
  4. ΜΟΥΖΟΥ ΑΜΑΛΙΑ
  5. ΜΠΑΓΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
  6. ΜΠΑΪΡΑΜΗ ΜΑΡΙΑ
  7. ΠΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
  8. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  9. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
  10. ΤΣΟΛΑΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  Για το Εποπτικό Συμβούλιο εξελέγησαν κατά αλφαβητική σειρά:

  1. ΚΟΥΦΟΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ
  2. ΛΑΛΙΩΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
  3. ΜΑΣΤΟΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  4. ΜΠΟΥΣΜΠΟΥΡΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
  5. ΧΑΖΙΡΟΓΛΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ

  Τελικά, το δεύτερο (χρονικά) Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας συγκροτήθηκε την ίδια μέρα (Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023) ως εξής:

  • ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΖΑΚΟΥΡΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ
  • ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΠΑΓΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
  • ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΜΠΑΪΡΑΜΗ ΜΑΡΙΑ
  • ΤΑΜΙΑΣ: ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  • ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
  • ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΜΟΥΖΟΥ ΑΜΑΛΙΑ
  • ΕΦΟΡΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ: ΚΟΣΜΑ ΙΩΑΝΝΑ

  ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

  • ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΑ
  • ΠΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
  • ΤΣΟΛΑΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  • ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΑΣΤΟΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  • ΜΕΛΗ: ΛΑΛΙΩΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΧΑΖΙΡΟΓΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ,
  • ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: ΚΟΥΦΟΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ, ΜΠΟΥΣΜΠΟΥΡΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

  Οι δεύτερες αυτές εκλογές προκάλεσαν την αντίδραση του Δ.Σ. που εκλέχτηκε στις 22 Δεκεμβρίου. Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε πριν απο λίγο αναφέρει, ότι “με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου 2023, ότι έγιναν ξαφνικά και χωρίς νόμιμη  ειδοποίηση των μελών (με  e-mail στις σχολικές μονάδες και στα e-mails των μελών)  «εκλογές» για τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Κορινθίας και εκλέχτηκε νέο «Διοικητικό Συμβούλιο»“, ενώ στην συνέχεια παρατίθεται το χρονικό της εκλογικής διαδικασίας:

  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Χτες, το νέο (πρώτο χρονικά) Διοικητικό Συμβούλιο, που εκλέχτηκε στις 22 Δεκεμβρίου προκάλεσε Έκτακτη Γενική Συνέλευση προκειμένου να παρουσιαστεί στα μέλη του Συνδέσμου.

  Στην διάρκεια της Συνέλευσης, τα μέλη ενημερώθηκαν για το αίτημα του νέου Δ.Σ. να του παραδοθούν άμεσα από το προηγούμενο Δ.Σ. τα βιβλία, η σφραγίδα και το ταμείο του Συνδέσμου, όπως επίσης και τα κλειδιά των γραφείων, αλλά και οι κωδικοί για την διαχείριση του επίσημου e-mail του Συνδέσμου.

  Αποφασίστηκε ακόμα, να γίνει συζήτηση για μελλοντική τροποποίηση του Καταστατικού σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, αλλά και για το ρόλο και τους στόχους του Συνδέσμου.

  Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Δ.Σ. του ΣΦΚ, “στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση έγινε φανερή ψηφοφορία και αποφασίστηκε ομόφωνα να δοθεί εντολή στο Δ.Σ. να προχωρήσει σε κάθε αναγκαία, νόμιμη, εξωδικαστική και δικαστική ενέργεια για την απόδοση των παράνομα παρακρατηθέντων βιβλίων, σφραγίδων, του ταμείου, του επίσημου e-mail, των κλειδιών του Γραφείου του Συνδέσμου, από την απελθούσα Πρόεδρο, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη ενέργεια επιβάλλεται να γίνει.

  Με βάση όλα τα παραπάνω διαμαρτυρόμαστε έντονα για την παράνομη παρακράτηση όλων των προαναφερθέντων και την αυθαίρετη διεξαγωγή εκλογών. Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά πως η παρακράτηση αυτή είναι παράνομη και πως οι «εκλογές» αυτές είναι παράνομες και καταχρηστικές και καταστρατηγούν όλα τα άρθρα του καταστατικού του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Κορινθίας, προσβάλλουν βάναυσα τα δημοκρατικά δικαιώματα των μελών και ευτελίζουν τις αποφάσεις της Γενικής  Συνέλευσης. Οι παραπάνω ενέργειες και συμπεριφορές δε συνάδουν με την ιδιότητα του δημόσιου λειτουργού.

  Δηλώνουμε ότι θα προχωρήσουμε σε κάθε αναγκαία, νόμιμη, εξωδικαστική και δικαστική ενέργεια για να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η τάξη στο Σύνδεσμο, καθώς αυτό αποτελεί ομόφωνο αίτημα των μελών του...”.

  Οδεύει προς την ολοκλήρωσή του το νέο δημαρχείο στο Ζευγολατιό!

  Previous article

  Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Φεοφάνεια στην Κόρινθο (φωτό)

  Next article

  You may also like

  Comments

  Comments are closed.