ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Συμπόρευση δυνάμεων στο Ξυλόκαστρο ανάμεσα σε Μπρακούλια και Κατσούλα

0

Την συμπόρευσή τους στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί, με κοινή τους ανακοίνωση, ο Φάνης Μπρακούλιας και ο Επαμεινώνδας Κατσούλας. Οι επικεφαλής των παρατάξεων “Σύμπραξη Δημοτών” και “Ενεργοί Δημότες” προχώρησαν σε αυτή την κίνηση δημιουργώντας νέα δεδομένα στην μάχη του Οκτωβρίου. Και τούτο γιατί μπορεί να μην κατάφεραν τον Μάιο του 2019, να περάσουν έστω στον δεύτερο γύρο, όμως, όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα, η κοινή κάθοδος θα δημιουργούσε εντελώς διαφορετικές συνθήκες.

Ειδικότερα, ο Φάνης Μπρακούλιας και η Σύμπραξη Δημοτών έλαβαν 20,49%, ενώ ο Νώντας Κατσούλας και Ενεργοί Δημότες, έλαβαν 10,84%. Απο κοινού δηλαδή θα είχαν 31,33% που θα τους έφερνε στην πρώτη θέση και φυσικά στον δεύτερο γύρο.

Μένει να δούμε αν η δυναμική του 2019 παραμένει ακόμα ισχυρή, κάτι που θα φανεί το επόμενο διάστημα και από τις αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και από την συγκρότηση των συνδυασμών. Επίσης θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την στάση που θα τηρήσουν οι δύο παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο όπου πλέον διαθέτουν 9 συμβούλους, αποτελώντας την μεγαλύτερη (κοινή) παράταξη. 

Λόγος για το ποιος θα είναι επικεφαλής δεν έχει γίνει, αν και μπορεί να εικάσει κανείς πως ο κ. Μπρακούλιας με διπλάσιο ποσοστό έχει πιθανόν το προβάδισμα.

“Στο διάστημα της θητείας μας, είμαστε ενεργά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, με έντονη παρουσία και ενδιαφέρον σε όλα τα θέματα που απασχόλησαν τον Δήμο. Η μέχρι τώρα πορεία μας στα κοινά έχει αποδείξει, ότι ασκούμε τα καθήκοντά μας με ουσιαστικό τρόπο, ευσυνειδησία και γνώμονα το καλό του τόπου. Ξεκινήσαμε από άλλες αφετηρίες, αλλά όταν χρειάστηκε βάλαμε το συμφέρον του Δήμου μας, πάνω από όλα!

Συμπράττουμε και αφήνουμε πίσω προσωπικές φιλοδοξίες και στοχεύσεις. Αναγνωρίζουμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Μετέχουμε στην προσπάθεια αυτή, διατηρώντας τις ιδεολογικές αναφορές μας, χωρίς αυτές να υπονομεύσουν το πνεύμα συνεργασίας και σύνθεσης καθώς και τη διεκδικητική πολιτική και προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου.

Η έννοια της εμπιστοσύνης είναι το «κλειδί» για την συμπαράταξη αυτή! Εμπιστοσύνη σε αυτό που είμαστε, σε αυτό που θέλουμε και σε αυτό που στοχεύουμε. Με συμμετοχή, σύνθεση και προγραμματισμό θα καταφέρουμε να αναδείξουμε το πραγματικό πρόσωπο και τη δυναμική του Δήμου μας.

Η συνεργασία αυτή, αποτελεί μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας παράταξης ικανής να εμπνεύσει και να συσπειρώσει τις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας.

Έχουμε κοινούς άξονες αναφοράς τις θεμελιώδεις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της δημοκρατικής λειτουργίας και κυρίως της χρηστής διοίκησης με το Δημοτικό Συμβούλιο κυρίαρχο και αποφασιστικό όργανο.

Θέλουμε ένα Δήμο δημιουργικό και συμμετοχικό όπου όλοι μαζί θα συνδιαμορφώνουμε το μέλλον μας.

Πιστεύουμε στις δυνατότητές του τόπου μας και οφείλουμε να χτίσουμε ένα Δήμο για όλους, χωρίς διακρίσεις…”.

(FOTO) Παρουσιάστηκε από τον Νίκο Ταγαρά σε μια κατάμεστη αίθουσα το Τοπικό Σχέδιο δήμου Σικυωνίων

Previous article

Παίρνει θέση ο δήμος Ξυλοκάστρου για το δυστύχημα – Τι λέει για την σύμβαση, διαψεύδει πως ήταν ανασφάλιστη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.