ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Οι παρεμβάσεις ΕΛΜΕ και Ψυχογιού έφεραν την ανάκληση του εγγράφου της Ασφάλειας Κορίνθου

0

Την ανάκληση του εγγράφου της Ασφάλειας Κορίνθου προκάλεσαν οι παρεμβάσεις της ΕΛΜΕ Κορινθίας και του βουλευτή Γιώργου Ψυχογιού.

Όπως είναι γνωστό, πριν απο λίγες ημέρες, στα υπηρεσιακά μέιλ των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατέφτασε -μέσω της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας και των ίδιων των σχολείων- ένα έγγραφο από το Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου το οποίο, μεταξύ άλλων, υπενθύμιζε στους καθηγητές τα έννομα καθήκοντά τους σε σχέση με τη φύλαξη των μαθητών στο σχολείο.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο καθηγητής Πάνος Ντούλας που δημοσιοποίησε το θέμα στα social media στο έγγραφο της Αστυνομίας γινόταν αναφορά του Νόμου Περί Αξιολόγησης ενώ ενημέρωνε τους εκπαιδευτικούς “ότι πλημμελής άσκησή τους οδηγεί σε ποινική δίωξη και φυλάκιση“:

Μάλιστα ο κ. Ντούλας σημείωνε: “Πέρα από την επανάληψη των αυτονόητων νόμων που γνωρίζουμε όλοι, εγώ αναρωτιέμαι: – με ποια ακριβώς αρμοδιότητα η Ελληνική Αστυνομία είναι δυνατόν να μας υπενθυμίζει τα υπαλληλικά καθήκοντά μας; – τι ύφος είναι αυτό να μας λέει ότι άμα δεν κάνουμε την εφημερία μας θα έχουμε και ποινική δίωξη; – γιατί προωθήθηκε αυτό το μήνυμα από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας;“.

Η δημοσιοποίηση του θέματος προκάλεσε τις αντιδράσεις από την ΕΛΜΕ Κορινθίας και τον βουλευτή Γιώργο Ψυχογιό, ο οποίος κατέθεσε Αναφορά προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας & Θρησκευμάτων με την ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας, μέσω της οποίας επισημαίνει στους εκπαιδευτικούς ότι για περιστατικά σχολικής βίας «προκύπτει ανεπιφύλακτα το ενδεχόμενο να ασκηθεί ποινική δίωξη και να επιβληθούν από αρμόδιο δικαστήριο ποινικές κυρώσεις ακόμα και σε βάρος εκπαιδευτικών» και καλεί την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας να ανακαλέσει άμεσα το έγγραφό της που προκάλεσε την αντίδραση και την αγανάκτηση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Τελικά, όπως ενημέρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πριν απο λίγο το επίμαχο έγγραφο ανακλήθηκε: “επειδή μόλις ενημερωθήκαμε από τα αρμόδια υπουργεία ότι ανακλήθηκε το επίμαχο έγγραφο, αποσύρουμε την δημοσίευση του ΔΤ με τίτλο Απαράδεκτο να απειλούνται εκπαιδευτικοί με κυρώσεις, αντί να ενισχύονται τα σχολεία για περιστατικά βίας. Στη Βουλή η ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας​’ και θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις…“.

Η τριδυμία ακύρωσε την γιορτή των Σαρακατσαναίων

Previous article

Σταυρέλης εναντίον όλων για όσα έγιναν στο Επιμελητήριο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.