Περιφερεια

Στο Ξυλόκαστρο ο Νίκας για την υποστήριξη της οικογένειας της εργαζόμενης που σκοτώθηκε σε τροχαίο

0

Σε σύσκεψη στο Ξυλόκαστρο, μεταξύ αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, μετείχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 12 Ιανουαρίου.

Στην εν λόγω σύσκεψη, αναζητήθηκαν τρόποι υποστήριξης της οικογένειας της εργαζόμενης του πιο πάνω δήμου -η οποία έχασε τη ζωή της πρόσφατα εν ώρα υπηρεσίας-, με τον περιφερειάρχη να τηρεί την σχετική δέσμευση που είχε κάνει προς την εν λόγω οικογένεια πριν λίγες ημέρες, στο Ξυλ;Oκαστρο,
μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία στην οποία ο Π. Νίκας παρέστη.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης -την οποία παρακολούθησαν εκπρόσωποι της οικογένειας της άτυχης εργαζόμενης και των ρομά της περιοχής-, αποφασίστηκε να στηριχθεί η συγκεκριμένη οικογένεια και ειδικότερα τα πέντε ορφανά παιδιά, τόσο ψυχολογικά, όσο και οικονομικά, με το δεύτερο να αφορά ιδιαίτερα σε θέματα ενοικίου, σίτισης και σχολικών ειδών.

Ο περιφερειάρχης δεσμεύθηκε ότι σε 20 ημέρες θα επισκεφθεί εκ νέου το Ξυλόκαστρο για να διαπιστώσει την εξέλιξη εφαρμογής των πιο πάνω αποφάσεων, αλλά και για να συναντήσει αντιπροσωπεία ρομά της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να συζητηθούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ακόμα, στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε -με αφορμή το γεγονός των δεκάδων ανά την Ελλάδα
ατυχημάτων και δυστυχημάτων με θύματα εργάτες καθαριότητας των δήμων- να ζητηθεί η λήψη μέτρων προστασίας, ενώ από την πλευρά της η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προωθήσει την λήψη απόφασης να μην τοποθετούνται κάδοι απορριμμάτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Παράλληλα, η Περιφέρεια θα ενισχύσει με εμφατικό τρόπο η σήμανση -κάθετη και οριζόντια- καθ’ όλο το μήκος της παλαιάς εθνικής οδού από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι.

ΝΙΚΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ-

Οι Εντατικές στην… εντατική: Μόλις 189 κλίνες από τις 1.165 κενές σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Previous article

Έρχεται μίνι χειμερινός “καύσωνας” με 20άρια Τετάρτη και Πέμπτη!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.