ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Τι αποφασίστηκε στην σύσκεψη δήμου και περιφέρειας για την 45χρονη που σκοτώθηκε στο τροχαίο δυστύχημα

0

Σύσκεψη μεταξύ αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023, στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου, στην οποία μετείχε ο Δήμαρχος κ. Βλάσιος Τσιώτος και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας.

Στη σύσκεψη αναζητήθηκαν τρόποι υποστήριξης της οικογένειας της εργαζόμενης στον Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, η οποία έχασε τη ζωή της εν ώρα υπηρεσίας, με τον Περιφερειάρχη να τηρεί τη σχετική δέσμευση που είχε κάνει προς την οικογένεια της θανούσης πριν λίγες μέρες, όταν παρέστη στην νεκρώσιμη ακολουθία.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, την οποία παρακολούθησαν εκπρόσωποι της οικογένειας της άτυχης εργαζόμενης, αποφασίστηκε να στηριχθεί η συγκεκριμένη οικογένεια και ειδικότερα τα πέντε ορφανά παιδιά, τόσο ψυχολογικά όσο και οικονομικά.

«Σήμερα είμαστε εδώ, τόνισε ο Περιφερειάρχης, για να αθροίσουμε δυνάμεις ώστε να υποστηρίξουμε την οικογένεια, κυρίως τα ανήλικα παιδιά. Ο Δήμος, η κοινωνία του Ξυλοκάστρου, αλλά και η Περιφέρεια.

Η Αυτοδιοίκηση είναι παρούσα σε αυτό το τραγικό γεγονός και δεν στέκομαι στο γραφειοκρατικό μέρος, στέκομαι στην ουσία της τραγωδίας, στην απώλεια ενός ανθρώπου».

Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι σε 20 μέρες θα επισκεφθεί εκ νέου το Ξυλόκαστρο για να διαπιστώσει την εξέλιξη εφαρμογής των αποφάσεων που πάρθηκαν.

Επίσης αποφασίστηκε, με αφορμή το γεγονός των δεκάδων ατυχημάτων με θύματα εργάτες καθαριότητας των Δήμων, να ζητηθεί η λήψη μέτρων προστασίας, ενώ η Περιφέρεια από την πλευρά της θα προωθήσει τη λήψη απόφασης, να μην τοποθετούνται κάδοι απορριμμάτων στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο, παράλληλα θα ενισχύσει με εμφατικό τρόπο την σήμανση κάθετη και οριζόντια καθ’ όλο το μήκος της παλαιάς Εθνικής Οδού από Κόρινθο ως το Δερβένι.

B KATHΓΟΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Ασταμάτητος ο Αστέρας Δερβενίου, πέρασε και από το Βοχαϊκό

Previous article

Οδεύει προς την ολοκλήρωσή του το νέο δημαρχείο στο Ζευγολατιό! (Βίντεο-φωτο)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.