ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Ξεκίνησε η ανάπλαση στον παλαιό σταθμό του ΟΣΕ

0

Στο έργο της ανάπλασης του παλαιού σταθμού του ΟΣΕ στην Κόρινθο που ξεκίνησετην Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023, βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πούρο.

Εμφανώς ικανοποιημένος ο δήμαρχος έκανε λόγο για «δεσμεύσεις που υλοποιούνται», περιγράφοντας, αφορμή και της μακέτας η οποία τοποθετήθηκε στο σημείο ώστε όλοι να γνωρίζουν τι ακριβώς θα παραδοθεί, τον χώρο που, με το πέρας των εργασιών, αποδίδεται σε Κορίνθιους και επισκέπτες.

«Κάθε μας δέσμευση γίνεται πράξη! Ένα ακόμα έργο ξεκίνησε, ένα ακόμα έργο σε λίγους μήνες παραδίδεται στους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν και που καθημερινά βλέπουν να τιμούμε την εμπιστοσύνη τους αυτή. Ο χώρος που εδώ διαμορφώνεται, όλοι μπορούν να δουν την μακέτα υλοποίησης που τοποθετήθηκε σήμερα, θα είναι χώρος ασφαλής, περιβαλλοντικά και αισθητικά αναβαθμισμένος, χώρος ξεκούρασης, περιπάτου και δραστηριοτήτων, όπως αρμόζει στην πρωτεύουσα Κόρινθο και στην είσοδο της. Προτεραιότητα μου, το έχω εξ αρχής πει, είναι η Κόρινθος να στραφεί στη θάλασσα και εργάζομαι, όπως και οι συνεργάτες μου, για το στόχο αυτό» δήλωσε ο Βασίλης Νανόπουλος.

Το έργο ανάπλασης αφορά έκταση περίπου 16.000,00 τ.μ, έχει προυπολογισμό 1.335.000€  και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Μουσείο Τραίνου με τρία βαγόνια και  μία ατμάμαξα του 1895
  • Παιδική Χαρά με δάπεδο ασφαλείας και σύγχρονο εξοπλισμό
  • Χώρους εκγύμνασης ενηλίκων
  • Μικρό κυκλοφοριακό πάρκο και ποδηλατόδρομους για μικρές ηλικίες
  • Χώρους ξεκούρασης και περιπάτου με σκίαστρα και παγκάκια
  • Υπαίθριο εκθεσιακό χώρο για συλλόγους, φορείς, ιδιώτες κλπ.
  • Ποδηλατόδρομους που ενώνουν την περιοχή του ΟΣΕ με το παραλιακό μέτωπο
  • Κυλικείο με αύλειο χώρο

Η ενίσχυση του πρασίνου είναι ένα από τα σημαντικά σημεία του έργου όπως και η αντικατάσταση του φωτισμού με σύγχρονα σώματα led.Η ανάπλαση του παλαιού σταθμού του ΟΣΕ συνδέεται άρρηκτα με το έργο ανάπλασης και ενοποίησης του παραλιακού μετώπου Κορίνθου και Λουτρακίου, έργο ύψους 12 εκ ευρώ που βρίσκεται σε διαδικασία  δημοπράτησης μετά την δημοσίευση του σε ΦΕΚ (Β 7126/2022) και περιλαμβάνει έναν νέο, σύγχρονο και λειτουργικό πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο μήκους 6 χλμ διπλής κατεύθυνσης, χώρους πρασίνου, ξεκούρασης  και δραστηριοτήτων.

Περιφερειακή Αγορά Λεχαίου Υπεγράφη η σύμβαση – Ξεκινά η υλοποίηση του Βιοτεχνολογικού Πάρκου

Previous article

Eγκρίθηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του Δήμου Νεμέας για το έτος 2023

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.