ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νοσοκομείο Άργους: «Γεννάτε με δική σας ευθύνη»!

0

«Η κάτωθι υπογεγραμμένη επίτοκος ενημερώθηκα επαρκώς και κατανοητά από τον εφημερεύοντα γυναικολόγο παρουσία της υπεύθυνης μαίας ότι σήμερα δεν εφημερεύει παιδίατρος και ως εκ τούτου η γέννηση επί απουσίας παιδιάτρου του παιδιού διατρέχει κινδύνους για τη ζωή του σε περίπτωση οποιασδήποτε επιπλοκής και μου συστήθηκε η παραπομπή σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα. Παρά ταύτα επιθυμώ την εισαγωγή στη Μ/Γ κλινική του ΓΝ Αργολίδος ΝΜ Αργους και αναλαμβάνω εγώ προσωπικά τη συνδρομή δικού μου παιδιάτρου». 

Αυτή η επιστολή που δίνουν στις ετοιμόγεννες να υπογράψουν, λίγο πριν μπουν στην μαιευτική – γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου στο Αργος, περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο του Άργους και ιδιαίτερα στην παιδιατρική κλινική, με την υποχρηματοδότηση, τις τεράστιες ελλείψεις και την εμπορευματοποίηση του συστήματος Υγείας.

Πρόκειται για πρόβλημα που οδηγεί καθημερινά επίτοκες γυναίκες σε νοσοκομεία εκτός νομού σε Καλαμάτα, Τρίπολη, Κόρινθο ακόμη και Αθήνα, εφόσον σε όλη την Αργολίδα, υπάρχει μόνο ένας νοσοκομειακός παιδίατρος, στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, που καλείται να καλύψει ανάγκες σε όλο το νομό! Το ζήτημα απασχολεί για χρόνια, έντονα την τοπική κοινωνία, χωρίς μέχρι και σήμερα με ευθύνη των έως και σήμερα Κυβερνήσεων, Υπουργείου Υγείας και 6ης ΥΠΕ να βρίσκεται λύση, αντιθέτως με την κατάσταση να επιδεινώνεται δρομολογώντας και τέτοιες απαράδεκτες μεθόδους.

ΔΗΜΑΣ: “το Λέχαιο θα γίνει σημείο αναφοράς για την καινοτομία και τις βιοεπιστήμες”

Previous article

Κατασκευή κυκλικών κόμβων στο Λουτράκι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.