ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψυχογιός: Να αποσυνδεθεί η αύξηση των αντικειμενικών αξιών από τα κριτήρια για την ένταξη στα κοινωνικά επιδόματα

0

Δημόσια δήλωση κατέθεσε ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, για την αποκατάσταση της αδικίας, που υφίστανται πολίτες, με την απώλεια κοινωνικών επιδομάτων λόγω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών.

Χιλιάδες συμπολίτες μας, στην Κορινθία και σε όλη τη χώρα, βρίσκονται αντιμέτωποι με το πιο σκληρό πρόσωπο μιας νεοφιλελεύθερης Κυβέρνησης”, αναφέρει ο κ. Ψυχογιός στην δήλωσή του.

Ως επακόλουθο της αύξησης των αντικειμενικών αξιών χάνουν τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ, όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (το πρώην ΚΕΑ), το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων, το επίδομα στεγαστικής συνδρομής για τους ανασφάλιστους υπερήλικες το επίδομα στέγασης και ενοικίου, αλλά και αρκετοί παύουν να είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος.

Ζητάμε, με πολλές παρεμβάσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα αλλά και με Ερώτηση που καταθέσαμε στη Βουλή, να υπάρχει ουσιαστικό υποστηρικτικό πλαίσιο των πιο αδύναμων, να αποσυνδεθεί η αύξηση των αντικειμενικών από τα κριτήρια ένταξης στα επιδόματα, ιδίως σε αυτή την περίοδο, που τα ευάλωτα και μικρομεσαία νοικοκυριά στενάζουν!

Γλυφάδα: Ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο μεταμορφώθηκε σε σύγχρονο γήπεδο στίβου [εικόνες]

Previous article

Εκδήλωση του Επιμελητηρίου για την Καινοτομία και την Έρευνα την Δευτέρα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.