ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: Βόλτα στην Αθήνα με “Ένδυμα Ψυχής” και “Φιλουμένα Μαρτουράνο”

0

Σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δράση καλεί τα μέλη τους αλλά και κάθε Κορίνθιο ο Σύλλογος των Φίλων του Ιστορικού και λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου. Η δράση περιλαμβάνει μία βόλτα στην Αθηνα, με περιήγηση και ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Ένδυμα Ψυχής», στο Μουσείο Ακρόπολης, και Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης: «Φιλουμένα Μαρτουράνο», στην σκηνή του θεάτρου «Δημήτρης Χορν».

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, θα μεταβούμε στην Αθήνα  για να παρακολουθήσουμε τα εξής:

  1. Περιήγηση και ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Ένδυμα Ψυχής», στο Μουσείο Ακρόπολης.

Πρόκειται για έκθεση στην οποία παρουσιάζονται με μια ξεχωριστή τέχνη, 70 ενδυμασίες και στολές του προπερασμένου αιώνα, που διαφύλαξε και διαφυλάττει το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο αλλά και άλλα Μουσεία της χώρας.

Ο αείμνηστος Ιωάννης Μαζαράκης – Αινιάν, Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, ήταν εκείνος που εμπιστεύθηκε τις αυθεντικές ενδυμασίες της συλλογής του Μουσείου σε δύο καλλιτέχνες, τον φωτογράφο Βαγγέλη Κύρη και τον εκφραστή της κεντητικής τέχνης ΑνατόλιΓεωργίεφ, για να τις παρουσιάσουν με έναν καλλιτεχνικό τρόπο, φορεμένες από σύγχρονους ανθρώπους. Οι καλλιτέχνες ώσμωσαν δημιουργικά τη φωτογραφία πάνω σε ύφασμα και, κεντώντας λεπτομέρειες των ενδυμάτων, δημιούργησαν μια νέα τέχνη με εξαιρετικά έργα. 

  • Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης: «Φιλουμένα Μαρτουράνο», στην σκηνή του θεάτρου «Δημήτρης Χορν».

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος σκηνοθετεί τη Μαρία Ναυπλιώτου στη Φιλουμένα Μαρτουράνο, τη γλυκόπικρη κωμωδία του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο, λαμπρό δείγμα του ιταλικού νεορεαλισμού, που συμπυκνώνει στις σελίδες του μια ολόκληρη εποχή και αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου που συνεχίζει να συγκινεί ακόμη και σήμερα,  77 χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμά του στη Νάπολη (1946).

Η Μαρία Ναυπλιώτου ενσαρκώνει μια γυναίκα- σύμβολο, τη Φιλουμένα, σε ένα ρόλο – ορόσημο που έχουν ερμηνεύσει κορυφαίες ηθοποιοί (όπως η Σοφία Λόρεν) ανά τον κόσμο.Ζευγάρι της στη σκηνή ο Μελέτης Ηλίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

12:00: Αναχώρηση για Αθήνα από τον χώρο στάθμευσης του Αγίου Νικολάου.

12:30: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στο λεωφορείο.

13:30: Περιήγηση και ξενάγηση στην έκθεση «Ένδυμα Ψυχής», στο Μουσείο Ακρόπολης.

15:00 – 17:30: Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της Αθήνας.

17:30: Συγκέντρωση στο θέατρο «Δημήτρης Χόρν».

18:00: Θεατρική παράσταση: «ΦιλουμέναΜαρτουράνο».

Μετά το τέλος της παράστασης, επιστροφή στην Κόρινθο.

Κόστος συμμετοχής:25 ευρώ.

Η είσοδος και η ξενάγηση στην έκθεση είναι δωρεάν.

Συνιστάται η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και στο λεωφορείο, προς αποφυγή της διασποράς της νόσου covid-19.

Για την πληρωμή της συμμετοχής σας παρακαλούμε να προσέρχεστε στο γραφείο στην είσοδο του Ιστορικού–Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου, Ερμού 1, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής,ώρες: 08:00 – 13:30.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο του Σωματείου, κ. Αντώνη Σταυρόπουλο: 6973828974, ώρες: 19:00-21:00.

(Παρακαλούμε η εξόφληση να γίνει μέχρι τηνΤετάρτη25Ιανουαρίου 2023).

Το Δ.Σ του Σωματείου των Φίλων του

Ιστορικού – Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου

Β. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ – Π. ΓΑΡΤΑΓΑΝΗ

Εκδήλωση του Επιμελητηρίου για την Καινοτομία και την Έρευνα την Δευτέρα

Previous article

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ: Έριξε την βόμβα ο Πιστεύος και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.