ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Τα πρώτα 46 ονόματα υποψηφίων ανακοίνωσε ο Νανόπουλος – Ποιοι είναι – Οι αιχμές και σε ποιους έδωσε προθεσμία δύο εβδομάδων

0

Σε πανηγυρικό κλίμα έγινε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης Συμμαχία Πολιτών, η οποία συνδυάστηκε με την ανακοίνωση των πρώτων 46 υποψηφίων για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα οκτάλεπτο βίντεο που αφορούσε τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης Νανόπουλου αυτούς τους 41 μήνες, από τον Σεπτέμβριο του 2019. Ο δήμαρχος Κορινθίων υποστήριξε ότι το βίντεο απαντά στην αντιπολίτευση που κάνει λόγο για αθέτηση υποσχέσεων, ενώ “κάρφωσε” τον Νίκο Σταυρέλη λέγοντας πως η διοίκησή του έκανε πράξη όλα όσα οι προηγούμενες διοικήσεις υπόσχονταν, αλλά δεν ολοκλήρωναν.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε μία αποστροφή της ομιλίας του, όπου έκανε αναφορά σε όσους δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι με την Συμμαχία Πολιτών:
Κάποιοι δεν θα είναι υποψήφιοι γιατί μπορεί να θελήσουν να κατέβουν υποψήφιοι βουλευτές. Θα τους βοηθήσουμε και θα μας βοηθήσουν. Το ίδιο και με όσους θελήσουν να πάνε υποψήφιοι στην περιφέρεια. Μπορεί κάποιοι άλλοι να πάνε απλώς σπίτι τους γιατί κουράστηκαν. Θα τους τιμήσουμε και θα παραμείνουμε φίλοι. Όλα αυτά επιτρέπονται.
Ένα πράγμα δεν επιτρέπεται και θέλω να το κάνω σαφές. Δεν επιτρέπεται αντιδήμαρχος ή πρόεδρος δημοτικού οργανισμού, διορισμένος από τον δήμαρχο, ή έχει υποδειχτεί από τον δήμαρχο να δουλεύει για αντίπαλη παράταξη. Γιατί κυκλοφορεί η φήμη ότι ορισμένοι έχουν ενταχθεί σε άλλη δημοτική παράταξη αλλά παραμένουν στην έμμισθη θέση του αντιδημάρχου ή ενός νομικού προσώπου. Αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσει στις επόμενες δύο εβδομάδες“, είπε ο δήμαρχος και καταχειροκροτήθηκε.

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το καμπανάκι του κ. Νανόπουλου χτύπησε ειδικά για τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας των Ζώων, Γιάννη Καρασάββα και τον πρόεδρο του ΚΕΠΑΠ Θέμη Κουτσογκίλλα, για τους οποίους η φημολογία επιμένει πως είναι με το ένα πόδι μέσα στην Συμμαχία πολιτών και με το άλλο πόδι εκτός.

Ακούστε το απόσπασμα

Αμέσως μετά ο δήμαρχος ανακοίνωσε τα πρώτα 46 ονόματα. Συμβολικά, ο κ. Νανόπουλος ανακοίνωσε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αντώνη Κυριαζή και τον πιο στενό του συνεργάτη, τον αναπληρωτή δήμαρχο Γιώργο Πούρο, ενώ τους υπόλοιπους ανακοίνωσε η συνεργάτης του δημάρχου Χριστίνα Τσιορωτά.

Οι 46 πρώτοι υποψήφιοι της Συμμαχίας Πολιτών είναι:

 1. Αντώνης Κυριαζής
 2. Γιώργος Πούρος
 3. Γιάννης Γκεζερλής
 4. Ανδρέας Ζώγκος
 5. Κωνσταντίνα Κόλλια
 6. Δημήτρης Μπίτζιος
 7. Τιμολέων Πιέτρης
 8. Μαρίνα Ραντίτσα
 9. Μαργαρίτα Αμπαδιωτάκη
 10. Βασιλική Αράπογλου
 11. Γωγώ Βελιζιώτη
 12. Νίκος Βερισογλάκης
 13. Γεωργία Γιαννακοπούλου
 14. Χρήστος Γιαννούλης
 15. Κώστας Δουβής
 16. Θεόφιλος Νικολάου
 17. Γιώργος Ζούζας
 18. Ανδρέας Καλατζής
 19. Έρρικα Καραμαλίκη
 20. Γιάννης Καραμπέτσος
 21. Ιωάννα Κατσαρού
 22. Παναγιώτης Κατσούλης
 23. Ευη Κοκκίνου
 24. Δημήτρης Κυριλλής
 25. Μαρία Κωνσταντίνου
 26. Παναγιώτης Λαζόπουλος
 27. Ολυμπία Λιάτα
 28. Παναγιώτης Λίτσας
 29. Γιώργος Μπατζής
 30. Γιώργος Μπάνος
 31. Κώστας Παπαχαραλάμπους
 32. Κώστας Παρτσινέβελος
 33. Θόδωρος Παχατουρίδης
 34. Γιώργος Πέρρος
 35. Ηλίας Ποτήρης
 36. Γρηγόρης Ρωτίδης
 37. Παναγιώτης Σακελλαράκης
 38. Μενέλαος Σκούρτης
 39. Τάσος Στέφης
 40. Τάσος Ταγαράς
 41. Γιάννης Ταμπούκος
 42. Γιάννης Τσέλιος
 43. Γιάννης Τσιράογλου
 44. Στέργιος Χατζής
 45. Σταύρος Κλέττας
 46. Μιχάλης Κλεπετσάνης

Αυτό που παρατηρεί εύκολα κανείς είναι καταρχάς ότι ενσωματώθηκαν απόλυτα στην παράταξη του δημάρχου οι Γιάννης Γκεζερλής και Τιμολέων Πιέτρης, που κατέβηκαν με δικούς τους συνδυασμούς το 2019 και η Μαρίνα Ραντίτσα και ο Ανδρέας Ζώγκος, που ήταν υποψήφιοι με την παράταξη Πνευματικού το 2019.

Από τους οκτώ εκλεγμένους συμβούλους της παράταξης του δημάρχου ανακοινώθηκαν μόνο οι τέσσερις. Για τον Θέμη Κουτσογκίλλα σημειώσαμε πιο πάνω. Δεν ανακοινώθηκαν ακόμα, ο Παναγιώτης Καρσιώτης, ο Σωτήρης Παπαδημητρίου (με τον γιατρό να είναι επίσης αβέβαιο αν και με ποιον θα είναι υποψήφιος τον Οκτώβριο) και ο Σπύρος Ζαχαριάς, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θέλει να είναι υποψήφιος στην περιφέρεια.

Το τρίτο που παρατηρεί κανείς είναι ότι -τουλάχιστον σε αυτή την πρώτη φάση- δεν ανακοινώθηκε κανείς από τους -συνεργαζόμενους με τον δήμαρχο- δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Καλλίρη, δηλαδή οι κ.κ. Γιώργος Πιέτρης, Βαγγέλης Παπαϊωάννου και Σπύρο Πλατή.

Τέλος, δεν ανακοινώθηκε, αλλά θεωρείται σίγουρο ότι θα είναι υποψήφιος με την Συμμαχία, ο Βασίλης Ταγαράς.

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Πήρε το ντέρμπι ο Πέλοπας και έκοψε το σερί του Τενεάτη – Νίκη με 5-0 του ΠΑΣ Κόρινθος

Previous article

Τη Δευτέρα παρουσιάζεται η δράση «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021 – 2027»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.