ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Παρέμβαση Σταυρέλη για την μελέτη του Διαχειριστικού Σχεδίου ανάδειξης της Αρχαίας Κορίνθου

0

Θέση στο ζήτημα της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει για το Διαχειριστικό Σχέδιο ανάδειξης της Αρχαίας Κορίνθου πήρε με δημόσια δήλωσή του ο Νίκος Σταυρέλης.

Σχολιάζοντας την δήλωση Νανόπουλου ότι η κυκλοφοριακή μελέτη εκπονείται ήδη από γραφείο μελετητών συγκοινωνιολόγων, ο κ. Σταυρέλης σημείωσε ότι “ακόμα δεν έχει εγκριθεί το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) το οποίο είναι αναγκαία προϋπόθεση εκπόνησης της κυκλοφοριακής μελέτης, δεν έχει ανατεθεί ακόμα η κυκλοφοριακή μελέτη σε συγκοινωνιολόγο, ούτε βέβαια υπάρχει σχετική σύμβαση με το μελετητικό γραφείο, άρα είναι άγνωστο πώς, από πότε και με ποιο κόστος εκπονείται“.

Γράφει ειδικότερα ο κ. Σταυρέλης

Διαβούλευση για το Διαχειριστικό Σχέδιο ανάδειξης της Αρχαίας Κορίνθου.
Με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση από τους μελετητές του Διαχειριστικού Σχεδίου ανάδειξης της Αρχαίας Κορίνθου.
Ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα από όλους τους ομιλητές.
Το συμπέρασμά μου; Και βεβαίως συμπέρασμα όλων;
Η αναγκαιότητα εκπόνησης κυκλοφοριακής μελέτης.
Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η κυκλοφοριακή μελέτη εκπονείται ήδη από γραφείο μελετητών συγκοινωνιολόγων.

Οφείλω όμως να ενημερώσω τους συνδημότες μας ότι:
-Ακόμα δεν έχει εγκριθεί το ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) το οποίο έχει ολοκληρωθεί από το 2021. Ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει τη μελέτη, ούτε Υπουργική Απόφαση έχει εκδοθεί. Το ΣΒΑΚ όμως είναι αναγκαία προϋπόθεση εκπόνησης της κυκλοφοριακής μέλέτης , όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.
-Δεν έχει ανατεθεί ακόμα η κυκλοφοριακή μελέτη σε συγκοινωνιολόγο, ούτε βέβαια υπάρχει σχετική σύμβαση με το μελετητικό γραφείο, που ανέφερε ο Δήμαρχος.
-Τώρα πώς, από πότε και με ποιό κόστος εκπονείται είναι άγνωστο.

Το μόνο που υπάρχει είναι απόφαση Οικονομικής Επιτροπής της 28/12/22 για προγραμματική σύμβαση με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Δημόπρακτο για ανάθεση εκπόνησης και βέβαια ούτε αυτή η σύμβαση έχει υπογραφεί.
Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας και με δεδομένο ότι το ΚΑΣ μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει ήδη αποφασίσει, όπως μας είχε αναφέρει ο Δήμαρχος, με σχετική δέσμευση μάλιστα της Υπουργού Πολιτισμού.
Επί της ουσίας θα τοποθετηθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αν και όταν συνεδριάσει σχετικά.

ΚΑΙΡΟΣ: Από αύριο αλλάζει ο καιρός – χιόνια στα ορεινά, βροχές στα παράλια, κρύο παντού

Previous article

Το καρναβάλι πάει στην Ευρωστίνη…

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.