ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η κόντρα: Προς πρόταση μομφής ο ΣΥΡΙΖΑ -«Καλοδεχούμενη, θα πέσει στο κενό», απαντά η κυβέρνηση

0

Εν αναμονή της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο, που εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κορυφώσει επί του Κοινοβουλίου τις ενέργειές του με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Καθοριστική για τις πολιτικές εξελίξεις αναμένεται να είναι η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει προαναγγείλει παρέμβαση μετά από τα αποδεικτικά στοιχεία για της παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων και της ηγεσία του στρατεύματος που παραδόθηκαν στον ίδιο όπως και σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόκειται σήμερα να παραθέσει τα στοιχεία αυτά στην εθνική αντιπροσωπεία, θέτοντας έτσι το «Σκάνδαλο των Υποκλοπών» σε νέα διάσταση. Πλέον δεν πρόκειται για μία υπόθεση που στηρίζεται σε δημοσιεύματα, δημοσιογραφικές πληροφορίες και πειστήρια ή πολιτικές εκτιμήσεις. Αντιθέτως πλέον οι παρακολουθήσεις είναι ένα τετελεσμένο γεγονός, τεκμηριωμένο από αδιάσειστα στοιχεία που συνέλεξε μία ανεξάρτητη αρχή.

Όσον αφορά τον «ηθικό αυτουργό» ο Αλέξης Τσίπρας έχει από χθες κατονομάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ζητώντας άλλωστε την παραίτηση της κυβέρνησης του μετά από την συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελαροπούλου. Η απαίτηση του Αλέξη Τσίπρα για παραίτηση της κυβέρνησης είναι πιθανό να «καθοδηγήσει» και τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να πάρει η αξιωματική αντιπολίτευση, από τις οποίες κάθε άλλο παρά μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λίγα λεπτά μετά την έξοδο του κ. Τσίπρα από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου δήλωσε πως ο πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί προαναγγέλλοντας ότι «τα υπόλοιπα θα τα πούμε με λεπτομέρειες αύριο στη Βουλή», τον προκάλεσε να προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ώστε στη Βουλή «να τα συζητήσουμε όλα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Στο Μέγαρο Μαξίμου χαρακτηρίζουν καλοδεχούμενη μια τέτοια κίνηση από τον κ. Τσίπρα, καθώς θα γίνει σύγκριση των δύο διακυβερνήσεων και θα αποδειχτεί πόσο συμπαγής είναι η Kοινοβουλευτική Oμάδα της ΝΔ.

Ελεύθερη πτήση

Previous article

Κόρινθος: «Ξήλωσε» τον Καρασάββα ο Νανόπουλος

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.