ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πτώση Phantom στην Ανδραβίδα: Αγνοούνται οι δύο χειριστές – Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια

0

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των δύο χειριστών του F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε σήμερα στις 10:30 το πρωί στη θάλασσα, νότια της Ανδραβίδας.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, βρέθηκαν ήδη τα πρώτα συντρίμμια του Phantom. Τις πρώτες φωτό από τα ευρήματα φέρνει στο φως το τοπικό σάιτ protinews.gr.

H ίδια πηγή επισημαίνει ότι, εκτός από συντρίμμια, έχουν βρεθεί δύο σωσίβια σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και ένα αλεξίπτωτο.

To μαχητικό αεροσκάφος κατέπεσε στις 10:30 το πρωί, ένα τέταρτο αφότου απογειώθηκε εκτελώντας εκπαιδευτική πτήση σε χαμηλό ύψος τόσο πάνω από το ανάγλυφο όσο και πάνω από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, κατέπεσε στη θάλασσα, ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Αν και οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δύο χειριστές του Phantom πρόλαβαν και έκαναν χρήση του συστήματος εκτόξευσης, στη συνέχεια νεότερες πληροφορίες ανέφεραν πως είναι ασαφές αν οι δύο πιλότοι πρόλαβαν να κάνουν χρήση του συστήματος αυτού.

Αμέσως μετά την πτώση του αεροσκάφους σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε εκτεταμένη έρευνα εντοπισμού και διάσωσης των δύο χειριστών.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει δύο ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται ένα αεροσκάφος C-130.

Έπεσε F-4 Phantom της Ελληνικής Αεροπορίας ανοιχτά της Ανδραβίδας – Έρευνα για τους δύο χειριστές

Previous article

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την Ένωση Κορίνθιων Συγγραφέων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.