ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Δήμος Κορινθίων: πόσα παίρνουν για οδοιπορικά οι δημοτικοί σύμβουλοι και πόσα για έξοδα παράστασης οι προέδρων των Νομικών Προσώπων

0

Ένα από τα θέματα που ανέδειξε το χτεσινό δημοτικό συμβούλιο αφορά και τα χρήματα που κερδίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι για τις -δια ζώσης- παρουσίες τους στις συνεδριάσεις και οι πρόεδροι των Οργανισμών του δήμου ως έξοδα παράστασης.

Έτσι, όπως προκύπτει από όσα ο ίδιος ο δήμαρχος είπε:

οι δημοτικοί σύμβουλοι αμείβονται σε δύο διαφορετικά επίπεδα. Όσοι κατοικούν σε απόσταση πάνω από 10 χιλιόμετρα από την Κόρινθο θα παίρνουν 58 ευρώ ανά συνεδρίαση, ενώ όσοι κατοικούν σε απόσταση μικρότερη από 10 χιλιόμετρα (ουσιαστικά εντός της Κορίνθου) θα παίρνουν 38 ευρώ ανά συνεδρίαση. Με δεδομένο ότι κάθε χρόνο γίνονται κατά μέσο όρο 20 συνεδριάσεις ένας δημοτικός σύμβουλος που μένει στην Κόρινθο και θα είναι παρών σε όλες τις συνεδριάσεις θα εισπράξει περίπου 700-800 ευρώ σε όλο το χρόνο (σχεδόν έναν βασικό σημερινό μισθό). Μάλιστα αυτά τα χρήματα είναι αφορολόγητα.
Θα πρέπει να προσθέσουμε, επίσης, πως ένας σύμβουλος μπορεί απλώς να δηλώσει παρών σε ένα θέμα, μετά να αποχωρήσει αλλά αυτό δεν επηρεάζει την αμοιβή του.

οι πρόεδροι των τριών οργανισμών έχουν έξοδα παράστασης με βάση τα έσοδα των Νομικών προσώπων. Έτσι ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου στην Κόρινθο παίρνει 500 ευρώ τον μήνα και ο αντιπρόεδρος 200. Ο πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ παίρνει 600 ευρώ τον μήνα και ο αντιπρόεδρος 240. Τέλος, ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής παίρνει 700 ευρώ τον μήνα και ο αντιπρόεδρος 280. Δηλαδή 2.520 ευρώ τον μήνα, ή 30 χιλιάδες τον χρόνο για τους έξι αυτοδιοικητικούς.

Ανδριανάκος: “Μαζί για την Κορινθία και την Ελλάδα μας”

Previous article

Ο δήμος Βέλου Βόχας ανακοίνωσε ότι βάζει απινιδωτές στα γήπεδα του δήμου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.