ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Αυτό θα είναι το Κέντρο Μικρασιατικής Στέγης – Δείτε το βίντεο και τις μακέτες

0

Παρουσιάστηκε χτες το βράδυ στον Συνοικισμό από την δημοτική αρχή και τον Βασίλη Νανόπουλο το σχέδιο για το Κέντρο Μικρασιατικής Στέγης -όπως θα ονομάζετε για τυπικούς και γραφειοκρατικούς λόγους- το Μουσείο που θα δημιουργηθεί στην Λεωφόρο Ιωνίας και θα έχει μια σειρά από χώρους πολλαπλών χρήσεων. Εκεί θα εκτίθενται για παράδειγμα τα κειμήλια, ή θα γίνονται συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις.

Ενδιαφέρουσα ήταν και η παρατήρηση ότι θα ονομαστεί και επίσημα Λεωφόρος Ιωνίας ο δρόμος που συνδέει τον συνοικισμό με το κέντρο της Κορίνθου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Στις φωτογραφίες από το ρεπορτάζ των VAS VAL μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση, αλλά και τον βασικό σχεδιασμό και τις βασικές όψεις (βόρεια & νότια) του κτιρίου

Το νέο κτίριο είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και θα διαθέτει 4 επίπεδα όπου θα φιλοξενούνται χρήσεις όπως μόνιμη και περιοδική έκθεση κειμηλίων ή άλλων εκθεμάτων, χώρους αρχείων, εκπαίδευσης και έρευνας, χώρους πολλαπλών χρήσεων, αναψυχής και διοίκησης, χώρους εστίασης και βιβλιοπωλείου, τέλος θα διαθέτει υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων 150 θεατών.

Ειδικότερα το τμήμα της έκθεσης κειμηλίων θα είναι ενιαίος χώρος 300 τ.μ. ύψους 5,50μ., θα εκτείνεται δηλαδή σε δύο επίπεδα με πρόβλεψη ειδικού περιμετρικού εξώστη (παταριού), σε πλήρη αρμονία και συνέχεια των δύο επιπέδων μεταξύ τους. 

Έτοιμος να προσφύγει στην δικαιοσύνη ο Θανάσης Μανάβης

Previous article

Βρίσκουν τα μονοπάτια της Κορίνθου στην “Πόλη που Μαθαίνει”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.