ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

“Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει” για τους συνεργάτες του Νανόπουλου, που δεν ξεκαθαρίζουν την θέση του

0

Δύο 24ωρα έχουν απομείνει για να αδειάσει η άμμος στην κλεψύδρα του δημάρχου Κορινθίων. Πριν απο 13 ημέρες, στις 22 Ιανουαρίου, ο Βασίλης Νανόπουλος κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του συνδυασμού του, εκτός από τους 46 που ανακοίνωσε έθεσε τελεσίγραφο δύο εβδομάδων σε όσους από τους συνεργάτες του απολαμβάνουν θέσεις ευθύνης είτε ως αντιδήμαρχοι, είτε ως πρόεδροι Νομικών Προσώπων και δεν έχουν δεσμευτεί για τις προθέσεις τους στις επερχόμενες εκλογές. Δεν έχουν ξεκαθαρίσει, δηλαδή, αν θα θα είναι υποψήφιοι με την Συμμαχία Πολιτών.

Η αναφορά τυπικά αφορούσε 12 πρόσωπα: τους εννέα αντιδημάρχους και τους τρεις προέδρους των Νομικών Προσώπων (Λιμενικό Ταμείο, ΚΕΠΑΠ, Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής).

Σε ό,τι αφορά τους αντιδημάρχους, η ανακοίνωση των 46 ονομάτων περιελάμβανε τους έξι από τους εννιά: τις κυρίες Ραντίτσα και Κόλλια και τους κ.κ. Πούρο, Τίμο Πιέτρη, Μπίτζιο και Ζώγκο.

Από τους εναπομείναντες τρεις, ο Σπύρος Ζαχαριάς δεν θα είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές καθώς θα πάει στην Περιφέρεια, άρα δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσής του. Ο Γιάννης Καρασάββας ουσιαστικά προκάλεσε την αντικατάστασή του μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε την επομένη κιόλας του τελεσιγράφου από τον Νανόπουλο, ενώ δεν έχει αντιδράσει ακόμα ο Βαγγέλης Παπαϊωάννου.

Σε ό,τι αφορά τους επικεφαλής των τριών Νομικών Προσώπων Θέμης Κουτσογκίλλας (ΚΕΠΑΠ), Γιώργος Πιέτρης (Λιμενικό Ταμείο) και Βασίλης Ταγαράς (ΚΚΠ) μόνο για τον Βασίλη Ταγαρά υπάρχει βεβαιότητα ότι θα συστρατευτεί με την Συμμαχία Πολιτών. Αντίθετα για τους Κουτσογκίλλα και Γ. Πιέτρη όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Ουσιαστικά, δηλαδή το τελεσίγραφο Νανόπουλου φαίνεται ότι αφορά τους Παπαϊωάννου, Κουτσογκίλλα και Γιώργο Πιέτρη. Με δεδομένο πως δεν αναμένεται να προβούν οι ίδιοι σε οποιαδήποτε κίνηση (αν ήταν θα το είχαν κάνει ήδη), μένει να δούμε αν και τι θα τους ζητήσει ο δήμαρχος και πως θα αντιδράσουν οι ίδιοι.

Σε κάθε περίπτωση θα ξέρουμε την επόμενη εβδομάδα.

Και ενώ συμβαίνουν αυτά οι πληροφορίες, αλλά και οι αιχμές που άφησε ο τέως δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός δείχνουν πως η κενή θέση του αντιδημάρχου Προστασίας Ζώων και Αθλητισμού, είναι πιθανόν να συμπληρωθεί με τον Σταύρο Κεφάλα, ο οποίος με τον τρόπο αυτό θα συστρατευτεί στις εκλογές με την Συμμαχία Πολιτών.

Βρίσκουν τα μονοπάτια της Κορίνθου στην “Πόλη που Μαθαίνει”

Previous article

Η Barbara βάζει στην …κατάψυξη την Κορινθία από την Κυριακή

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.