ΕΠΙΣΤΗΜΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εντοπίστηκε αρχαία ταβέρνα με αποφάγια 5.000 ετών

0

Σε μία συγκλονιστική ανακάλυψη οδηγήθηκαν αρχαιολόγοι που πραγματοποιούν ανασκαφές στην αρχαία Μεσοποταμία στο Ιράκ, καθώς ανακάλυψαν μία αρχαία ταβέρνα μόλις 48 εκατοστά κάτω από την επιφάνεια του εδάφους η οποία χρονολογείται από το 2.700 π.Χ.

Οι αρχαιολόγοι που πραγματοποιούν έρευνες στην αρχαία πόλη Λαγκάς μάλιστα διαπίστωσαν πως η ταβέρνα ήταν χωρισμένη σε μια υπαίθρια τραπεζαρία, ένα δωμάτιο που περιείχε παγκάκια, φούρνο, υπολείμματα φαγητού κι ένα ψυγείο 5.000 ετών.

Μια αρχαία ταβέρνα στη σημερινή πόλη Αλ-Χίμπα

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν φούρνο βιομηχανικών διαστάσεων, ένα αρχαίο ψυγείο που απομάκρυνε την υγρασία για να διατηρεί το φαγητό δροσερό, καθώς και δεκάδες κωνικά μπολ, τα οποία περιείχαν αποφάγια ψαριών.

Τα συγκεκριμένα ευρήματα αποκάλυψαν και τον στόχο της ύπαρξης της αυλής που ήταν να είναι μία υπαίθρια τραπεζαρία.

αρχαία ταβέρνα

Το Λαγκάς η σημερινή πόλη Αλ-Χίμπα ήταν μία από τις πιο παλιές και πιο μεγάλες πόλεις της νότιας Μεσοποταμίας που κατοικήθηκε από την πέμπτη χιλιετία μέχρι τα μισά της δεύτερης χιλιετίας π.Χ. και εκτεινόταν σε μία έκταση 5.000 χιλιομέτρων.

Έκτοτε έχει μετατραπεί σε ένα από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους με τις ανασκαφές να ξεκινούν και πάλι πρόσφατα και συγκεκριμένα το 2019 σαν κομμάτι ενός κοινού πρότζεκτ του Μουσείου Πεν, του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ και του Κρατικού Συμβουλίου Αρχαιοτήτων και Κληρονομιάς στη Βαγδάτη, το οποίο χρησιμοποιεί νέες τεχνικές όπως η φωτογραφία με drone και η γενετική ανάλυση.

Πηγή: Alfavita

Σάρα Κέιν: Μια γνήσια εκπρόσωπος του “In-yer-face Theatre”

Previous article

Τριάντα χρόνια στο Δρομοκαΐτειο: ένας ψυχίατρος αφηγείται τη ζωή του δίπλα στα πιο εύθραυστα πρόσωπα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.