ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

6,2 εκατ. ευρώ για τα έργα αποχέτευσης ακαθάρτων του Λουτρακίου

0

Mε 6,2 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των Έργων Αποχέτευσης Ακαθάρτων του Λουτρακίου.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που εγκρίθηκε επίσημα η χρηματοδότηση με 6,2 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του εσωτερικού αποχετευτικού δικτύου της πόλης του Λουτρακίου. Φορέας της χρηματοδότησης είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ η διάρκεια υλοποίησής του έχει οριστεί στους 18 μήνες», δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς.

«Με την υλοποίηση του έργου θα επιτευχθεί η ολοκληρωμένη συλλογή των αστικών λυμάτων και η πλήρης κατάργηση των σηπτικών βόθρων, γεγονός που καθιστά το έργο επιτακτικής και εξαιρετικής περιβαλλοντικής σημασίας για το Λουτράκι, για τα θαλάσσια ύδατα και κυρίως για την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα μεταλλικού νερού του Λουτρακίου.

Οι περιοχές επέκτασης του εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων αφορούν στην περιοχή Σκάρπα (στο γειτονικό με το σχέδιο πόλης τμήμα της), στην παραλιακή συνοικία Νεράιδα και σε διάφορες οδούς στην επέκταση του σχεδίου πόλης που έχουν διανοιχθεί πρόσφατα. Όλες αυτές οι περιοχές στερούνται σήμερα δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων. Παράλληλα, περιλαμβάνεται η αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων άντλησης και μεταφοράς των αστικών λυμάτων του Λουτρακίου προς την κοινή Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Λουτρακίου – Κορίνθου», κατέληξε ο κ.Ταγαράς.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, δήλωσε:

«Πρόκειται για ένα έργο που πραγματικά έχει ανάγκη το Λουτράκι και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκο Ταγαρά, ο οποίος είναι πάντοτε δίπλα μας και χάρη στις δικές του άοκνες προσπάθειες εξασφαλίστηκε ακόμη μία σημαντική και απαραίτητη χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των υποδομών της πόλης μας. Μόλις υλοποιηθεί το έργο αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην προστασία του υδροφόρου ορίζοντα του Λουτρακίου, καθώς όχι μόνο θα επεκταθεί σε συνοικίες που σήμερα στερούνται παντελώς αποχετευτικού δικτύου, αλλά και θα αντιμετωπιστούν φαινόμενα αστοχίας και παλαιότητας του ήδη υπάρχοντος εξοπλισμού μας.»

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ: 3 ρίχτερ, 3 δευτερόλεπτα, αλλά πολύ αισθητός!

Previous article

Κόβει την πίτα της η Τοπική Βέλου – Βόχας της Νέας Δημοκρατίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.