Περιφερεια

Η Περιφέρεια έκλεισε τα σχολεία στα ορεινά του δήμου Σικυωνίων – Απορρίφθηκε το αντίστοιχο αίτημα του δήμου Ξυλοκάστρου

0

Στην διακοπή λειτουργίας της σχολικής μονάδας στον Αγιο Πέτρο Κυνουρίας και σήμερα 10 Φεβρουαρίου, λόγω των δυσμενών συνθηκών που προκάλεσαν οι έντονες χιονοπτώσεις στην περιοχή, συναίνεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Ανάλογα ανταποκρίθηκε ο περιφερειάρχης και σε ανάλογο αίτημα του Δήμου Σικυωνίων για τις σχολικές μονάδες στις ορεινές περιοχές του εν λόγω δήμου της Κορινθίας, δεδομένου ότι και εκεί διαπιστώνονται δυσμενείς συνθήκες.

Αντίθετα, δεν εγκρίθηκε παρόμοιο αίτημα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης που αφορούσε στην παράταση της μη λειτουργίας σχολικών μονάδων σε περιοχές του, καθώς -όπως αναφέρεται- “από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας δεν προκύπτει ότι υπάρχουν τέτοιες δυσμενείς συνθήκες που εγκυμονούν κινδύνους για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό”.

Οπως επισήμανε σχετικά ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, “σε κάθε περίπτωση, η Περιφέρεια -με τη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης- θα μελετά τα σχετικά αιτήματα και με ιδιαίτερη φειδώ θα συναινεί στο κλείσιμο σχολικών μονάδων, αξιολογώντας κάθε φορά τις αντικειμενικές συνθήκες δυσκολίας και ενδεχόμενου κινδύνου για μαθητές και εκπαιδευτικούς”.

ΠΑΣΟΚ Κορινθίας, Φυσιοθεραπευτές και Δήμος Λουτρακίου μαζεύουν βοήθεια για την Τουρκία και την Συρία

Previous article

Τουρκία: Βρέφος 10 ημερών ανασύρθηκε ζωντανό 90 ώρες μετά τον σεισμό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.