ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Νέα πρωτοβουλία για τα δημοτικά πράγματα της Κορίνθου

0

Με μία διακήρυξη στην οποία περιγράφουν τις βασικές αρχές της πρωτοβουλίας τους, 12 Κορίνθιοι δημότες υπογράφουν μια «εναλλακτική», όπως την χαρακτηρίζουν,  «παρέμβαση στα δημοτικά πράγματα», επιχειρώντας να διαφοροποιήσουν το υπάρχον σκηνικό. Ονομάζουν την πρωτοβουλία τους «Πολιτική Διέξοδος» και την περιγράφουν ως μία κίνηση «ανεξάρτητη από κομματικές εξαρτήσεις, φανερές ή κρυφές».

Ζητούν την «κινητοποίηση και συνεργασία όλων των πολιτών, για μία κοινή παρέμβαση», αλλά αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αν θα μετεξελιχτεί σε δημοτική παράταξη, καθώς, όπως αναφέρουν, «το προσεχές μέλλον θα δείξει αν θα είναι μια πρόταση-έκπληξη, μάλιστα  εν όψει των Δημοτικών Εκλογών του Φθινοπώρου 2023».   

Περιγράφοντας τις βασικές αρχές τους οι 12 δημότες (που συστήνονται ως Συντονιστική Ομάδα) σημειώνουν τους «προβληματίζει η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και επικρατεί στα πράγματα του Δήμου μας. Η διοίκηση, η διαχείριση των κοινών μας υποθέσεων και δη της καθημερινότητας, τα ανικανοποίητα αιτήματα της κοινωνίας των πολιτών, ιδιαίτερα μπροστά στις προκλήσεις των καιρών, εκτιμούμε ότι μας έχουν οδηγήσει σε οριακό αδιέξοδο, χωρίς θετική προοπτική για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του».

Ακόμα, επιδιώκουν «την ανάληψη κοινής δράσης και πρωτοβουλιών μέσω της κινητοποίησης και συνεργασίας όσο γίνεται περισσότερων συμπολιτών μας, για την επίλυση των κοινών μας θεμάτων και των κοινών μας ζητημάτων. Μετέχουμε λοιπόν στα κοινά και ζητούμε την υποστήριξη και συνεργασία όλων όσων νοιάζονται, αγαπούν τον τόπο και σκέφτονται ελεύθερα και χωρίς εξαρτήσεις…».

Υπόσχονται ότι η πρωτοβουλία αυτή «είναι και δεσμεύεται να παραμείνει ανεξάρτητη και αδέσμευτη από κομματικές εξαρτήσεις. Είμαστε όμως και θα παραμείνουμε πολιτικά όντα, με τη δημοκρατική και ουσιαστική έννοια του όρου.

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες κινήσεις τους, σημειώνουν ότι «σύντομα θα γνωστοποιηθούν ο χρόνος και ο τόπος των συναντήσεών μας (κεντρικά και κατά τόπους στον Δήμο μας), θα ξεκινήσει η συνδιαμόρφωση και καταγραφή της αναλυτικής πρότασής μας για τον Δήμο και ο τρόπος καθημερινής επικοινωνίας μας».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι παρακάτω 12 δημότες της Κορίνθου:

 1. Αλέξανδρος Γκουργιώτης, Νομικός – Δικηγόρος
 2. Δημήτρης Κάτσουρας, Πολιτικός Επιστήμονας – Θεολόγος, πρ. Τραπεζικός
 3. Παναγιώτα Γεωργούλα, Επιχειρηματίας – Έμπορος Επίπλων
 4. Νικόλαος Οικονομάκης, Θεολόγος- Ιδ. Υπάλληλος
 5. Κωνσταντίνα Τόγια, Εκπαιδευτικός, Γραμματέας Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (Παράρτημα Ν. Κορινθίας)
 6. Βασίλειος Μακρής, Μεταλλειολόγος Μηχανικός (Ε.Μ.Π.)
 7. Αντώνης Φλέσσας, Επιχειρηματίας Κτηνοτρόφος
 8. Νεκτάριος Μετζάκης, Εκπαιδευτικός, Μέλος Δ.Σ. Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (Π.Ε.Θ.)
 9. Δημήτρης Διαμαντόπουλος, Μηχανικός Αεροσκαφών
 10. Σόνια Μέξη, Νομικός-Υπάλληλος Ελληνικού Κτηματολογίου
 11. Γεωργία Τσαντήλα, Υπάλληλος Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων με τρία παιδιά Ν. Κορινθίας
 12. Σοφία Τσέκου, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Έριξε την βόμβα ο Θανάσης Παπαδάς και κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος στη Νεμέα!

Previous article

Έδωσε τα πρώτα ονόματα στην δημοσιότητα ο Μανάβης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.