ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Στο πλευρό των εργαζόμενων του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής ο Βασίλης Ταγαράς – Παραδέχεται ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Οργανισμού

0

Τον δρόμο για τη μονιμοποίηση 13 συμβασιούχων εργαζόμενων στο Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΚΠ) επιχειρεί να ανοίξει ο Οργανισμός του δήμου Κορινθίων, με απόφαση του προέδρου του Βασίλη Ταγαρά.

Όπως προκύπτει από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του ΚΚΠ που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή το μεσημέρι, ένα από τα θεματα που θα συζητηθούν είναι η αναγνώριση των συμβάσεων των εργαζομένων όχι ως εκτάκτων, αλλά ως πάγιων και διαρκών.

Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι 13 εργαζόμενες κοπέλες του ΚΚΠ να ενισχύσουν την θέση τους κατά την προσφυγή που θα κάνουν στα ελληνικά δικαστήρια ζητώντας το αυτονόητο: να τους αναγνωριστεί ότι οι θέσεις που καλύπτουν δεν αφορούν έκτακτες ανάγκες, αλλά πάγιες και διαρκείς. Άλλωστε, οι 11 από τις 13 συγκεκριμένες εργαζόμενες βρίσκονται στην θέση αυτή από το 2012 (οι άλλες δύο από το 2015), δηλαδή έχουν ήδη συμπληρώσει 11 (και εννλεα αντίστοιχα) χρόνια προϋπηρεσίας και κάθε χρόνο μπαίνουν στην βάσανο της ανανέωσης των συμβάσεών τους.

Μάλιστα πρόκειται για εργαζόμενες που έχουν κερδίσει αυτές τις θέσεις εργασίας με βάση τα προσόντα τους, δηλαδή με διαγωνισμό μεσω ΑΣΕΠ.

Το θέμα έφερε στην επικαιρότητα ο αντιπρόεδρος του ΚΚΠ Μιχάλης Παρασκευάς με δημόσια αναρτησή του

Η κοινωνική ευαισθησία πρέπει να αποδεικνύεται στην πράξη και όχι στα λόγια. Με τον Πρόεδρο το έχουμε θέσει ως βασική προτεραιότητα σε ότι και να πράττουμε!!

Ήρθε λοιπόν η ώρα να ανοίξουμε τον δρόμο για την διεκδίκηση του διαχρονικού αιτήματος των εργαζομένων για την μονιμοποίηση τούς.

Είναι αδιανόητο μετά από 10 χρόνια επαναλαμβανόμενων συμβάσεων,και την απόλυτα αιτιολογημένη ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία των παιδικών μας σταθμών, εμείς να εθελοτυφλουμε.

Ελπίζω όλα τα μέλη του ΔΣ να είναι παρών και να περάσει το 2. Θέμα με απόλυτη πλειοψηφία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο μας Βασίλη Νανόπουλου που έμπρακτα αποδεικνύει την ευαισθησία του σε αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.

Και ένα ακόμα μεγάλο Ευχαριστώ από μέρους μου στον Πρόεδρο του Κέντρου Βασίλη Ταγαρα που χωρίς καμία προσωπική ιδιοτέλεια από την ημέρα που ήρθε στο Κέντρο, ενστερνίζεται τις προτάσεις μου και πάντα σαν μια γροθιά προσπαθούμε για το καλύτερο!!!

Πανεκπαιδευτική 24ωρη απεργία για την ατομική αξιολόγηση

Previous article

Συνταξιούχοι: Ποιοι θα λάβουν εφάπαξ επίδομα 200, 250 και 300 ευρώ -Αναλυτικά παραδείγματα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.