ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Δήμα για τις αποπληρωμές του ΕΛΓΑ στο επιτραπέζιο σταφύλι

0

Προχωρούν οι αποπληρωμές του ΕΛΓΑ για τους αγρότες της Κορινθίας, όπως προκύπτει από την συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

Όπως αναφέρει ο υφυπουργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Τρεις σημαντικές εξελίξεις για τους αγρότες της Κορινθίας, μετά από συνάντηση στο γραφείο μου με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Συζητήσαμε για την αποζημίωση των παραγωγών στο επιτραπέζιο σταφύλι και ενημερώθηκα για το που βρίσκεται η διαδικασία. Με διαβεβαίωσε πως προχωράμε άμεσα στις αποπληρωμές για την βροχόπτωση, αλλά και την αξιοποίηση άλλου χρηματοδοτικού προγράμματος, ώστε να ενισχυθούν για την απώλεια του εισοδήματος τους όσοι είχαν ζημία από τον παρατεταμένο καύσωνα. Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Συζητήσαμε για τα πορίσματα των πυρκαγιών του 2021 και για τις περιοχές που δεν καλύπτονται από το σύστημα Copernicus και δεν έχουν λάβει προκαταβολή. Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να καταχωρηθούν και αμέσως μετά θα πληρωθούν οι προκαταβολές.

Τέλος, ζήτησα να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες για την εφαρμογή της ΚΥΑ για τις συνέπειες από τον παγετό του 2021, για τις καλλιέργειες που βρίσκονται στο προανθικό στάδιο. Με διαβεβαίωσε πως στο πρώτο 10ήμερο του Μαρτίου οι παραγωγοί θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους».

Ποιο μεγάλο εθνικό έργο θα παρακολουθεί προσωπικά ο Νίκος Ταγαράς

Previous article

Σήμερα στο κέντρο της Κορίνθου θα συνεχιστεί το κορινθιακό καρναβάλι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.