ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τέμπη: Νέοι οι περισσότεροι νεκροί – Γονείς αναζητούν τα παιδιά τους στις λίστες των νοσοκομείων

0

Αρκετοί νέοι άνθρωποι, κάτω 30 ετών, ήταν τα περισσότερα θύματα της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη, στη σύγκρουση των δύο τρένων. Αυτό προκύπτει από τα όσα είπε ένας εκ των διασωστών που βρέθηκε στο σημείο της σύγκρουσης, αλλά και από τις δηλώσεις, λίγο αργότερα, του Θάνου Πλεύρη.

Ο διασώστης ανέφερε ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι πολύ νεαρά παιδιά μεταξύ αυτών είναι φοιτητές, είναι χαρακτηριστική η εκτίμηση του «υπήρχαν νέα παιδιά στην πλειονότητά τους, το 80% ήταν νέα παιδιά, κάτω από 30 ετών».

Ο κ. Νίκος, διασώστης, είπε μιλώντας στο Mega: «Επιχειρήσαμε 20 εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού από τα τμήματα της Λάρισας, της Κατερίνης και την Ελασσόνας στο σημείο που ήταν το συμβάν. Στα τρία πρώτα βαγόνια δεν ήταν δυνατόν να πλησιάσει κάποιος πολύ. Φθάσαμε στις 12μιση η ώρα το βράδυ».

Για την κατάσταση των ανθρώπων που αντίκρισαν περιέγραψε ο διασώστης: «Η κατάσταση ήταν τραγική, καθώς υπήρχαν πολύ νεκροί. Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους που δεν ήταν στην ζωή και στα βαγόνια – κυρίως στα τρία πρώτα – δεν ήταν κανένας εν ζωή. Οι τραυματίες βγήκαν την πρώτη μία με μιάμιση ώρα».

Πλεύρης: Έχουμε νέο κόσμο μεταξύ των νεκρών
«Είναι μια τρομακτική διαδικασία για γονείς και συγγενείς». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τη διαδικασία ταυτοποίησης των νεκρών εξαιτίας της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη.

Για τους τραυματίες ανέφερε ότι «οι περισσότεροι σε καλή κατάσταση» και πως «βρίσκονται σε καλά χέρια στα νοσοκομεία μας»

«Έχουμε 32 νεκρούς» είπε επίσης και εξήγησε ότι διαβάζουν στους συγγενείς που καταφθάνουν «τα ονόματα των τραυματιών μήπως κάποιος άνθρωπός τους είναι τραυματίας».

Τεράστιες ουρές στη Λάρισα για έκτακτη αιμοδοσία για τους τραυματίες στα Τέμπη [εικόνες]

Previous article

Την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ζητά ο Σταυρέλης, λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.