ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

(ΗΧΗΤΙΚΟ) Δημήτρης Κονομόδης για τα πλαστά διπλώματα: “υπάρχουν νομικά θέματα κατα πόσον συγκροτούνται οι κατηγορίες”

0

Το δικαστικό συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα λύσει τον γόρδιο δεσμό ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή μη των τριών από τους 11 κατηγορουμένους για την υπόθεση των πλαστών αδειών κυκλοφορίας. Για τους υπόλοιπους οκτώ υπήρξε σύμφωνη γνώμη των δύο δικαστικών λειτουργών να μην προφυλακιστούν αλλά να μείνουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ανά περίπτωση.

Σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στο my radio και τον Γιώργο Γουγά σήμερα το πρωί, ο δικηγόρος ενός εκ των επτά ιδιωτών, Δημήτρης Κονομόδης, η διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα έγκειται στο γεγονός πως υπάρχουν ορισμένα ζητήματα γύρω από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος. Ουσιαστικά φαίνεται πως η κατηγορία αυτή δεν στοιχειοθετείται απόλυτα και δεν αποκλείεται να αλλάξει στην πορεία, οπότε κρίθηκε πως δεν θα έπρεπε να κρατηθούν οι κατηγορούμενοι με μια κατηγορία που δεν είναι επαρκώς στοιχειοθετημένη.

Σε κάθε περίπτωση το δικαστικό συμβούλιο θα εκδώσει την απόφαση του το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ειδικότερα ο κ. Κονομόδης τόνισε πως είναι μια δύσκολη υπόθεση για την οποία δεν μπορούμε να κάνουμε μία κάθετη σκέψη, με σύνθετα θέματα:

«Ο καθένας έχει διαφορετικό βαθμό εμπλοκής ή μη στην υπόθεση και επίσης υπάρχουν κολοσσιαία νομικά θέματα κατά πόσον συγκροτούνται οι κατηγορίες.

Αν συντρέχει το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης είναι ένα νομικό θέμα. Επίσης είναι ένα θέμα αν υπάρχει κακουργηματική δωροδοκία, ή αν υπάρχει κακουργηματική έκδοση ψευδούς βεβαίωσης. Ο Άρειος πάγος έχει προσδιορίσει τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες κάποιος παραπέμπεται και δικάζεται για αυτά τα αδικήματα.

Κάθε κατηγορούμενος είναι διαφορετική περίπτωση και θα πρέπει να εξετάσουμε αν υπάγονται στα αδικήματα αυτά…».

Συνεχίζοντας ο κ. Κονομόδης υποστήριξε ότι σε επόμενη φάση, η ανάκριση μπορεί να συνεχιστεί σε διάφορες νέες κατευθύνσεις και επίπεδα, να επανεξεταστεί το θέμα των ποινικών αδικημάτων και τελικά οι κατηγορούμενοι να βρεθούν και πάλι ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα.

Τέλος, ο κ. Κονομόδης ανέφερε ότι του έκανε εντύπωση η πολύ καλή δουλειά που έκανε και η Αστυνομία, αλλά και οι δικαστικές αρχές.

Αναβάλλεται η σημερινή εκδήλωση των “Αλκυονίδων” για την Ημέρα της Γυναίκας

Previous article

Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία μαθητών στην Κόρινθο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.