Περιφερεια

Οι ανεξέλεγκτες παρατάσεις στα δημόσια έργα στο στόχαστρο του Νίκα

0

Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες, διαχρονικές πληγές στην ολοκλήρωση των δημοσίων έργων. Μιλάμε για τις παρατάσεις που ζητούν οι εργολάβοι, οι οποίοι προσπαθούν να ξεφύγουν από τις συμβατικές τους υποχρεώσεις για την παράδοση των έργων. Συχνά ένα έργο μπορεί να πάρει ακόμα και διψήφιο αριθμό παρατάσεων, κι ενώ είναι προδιαγεγραμμένο να ολοκληρωθεί π.χ. σε έναν χρόνο να φτάνει στα δύο, ή και στα τρία.

Αυτό ακριβώς το ζήτημα συζήτησε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε με τους πέντε χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Τεχνικών Εργων των Περιφερειακών Ενοτήτων. Ο κ. Νίκας τόνισε ότι  αφ’ ενός θα πρέπει να είναι απόλυτα τεκμηριωμένες και αφ’ ετέρου η ενδεχόμενη υιοθέτηση των σχετικών αιτημάτων να μην γίνεται σε βάρος της υπηρεσίας, δεδομένου ότι θα υπάρχουν έλεγχοι και θα αναζητούνται ευθύνες. Παράλληλα, ο κ. Νίκας ζήτησε να αποφεύγονται κατά το δυνατόν οι υπεργολαβίες.

Σε δεύτερο επίπεδο συζητήθηκαν οι τρόποι ταχύτερης αξιοποίησης των πέντε σύγχρονων τρακτέρ που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια και διέθεσε, από ένα σε κάθε Π.Ε., για εργασίες καθαρισμού του οδικού δικτύου. Μάλιστα μόλις πριν από λίγες μέρες, 10 χειριστές της Περιφέρειας εκπαιδεύτηκαν στην χρήση αυτών των νέων μηχανημάτων. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η χρήση των νέων τρακτέρ, σε εργασίες καθαρισμού φυτικής γης, πρανών και κλαδιών, σε επαρχιακούς δρόμους της Περιφέρειας.

Τέλος, τη σύσκεψη απασχόλησε η προετοιμασία για την κακοκαιρία που αναμένεται από αύριο Τετάρτη και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, έτσι ώστε ο μηχανισμός της να βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα.

Λουτράκι: Συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Επισιτιστών “Ξένιος Ζευς”

Previous article

Απατεώνες χρησιμοποιούν τον Δήμο Ξυλοκάστρου για τις απάτες τους – Προσοχή συστήνει ο δήμος

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.