ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Μαθητές του προγράμματος «Erasmus» φιλοξενήθηκαν στην Σολυγεία και επισκέφτηκαν τον δήμαρχο

0

Τις εξαιρετικές εντυπώσεις τους για την περιοχή, τους ανθρώπους και την φιλοξενία μετέφεραν στον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που τους συνοδεύουν από το Γυμνάσιο του Πόρτο, και φιλοξενούνται τις τελευταίες ημέρες στην Σολυγεία.

Οι 5 μαθητές και οι 2 καθηγητές αγγλικών που τους συνοδεύουν βρίσκονται στο Δήμο Κορινθίων στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus, ενός προγράμματος που δίνει την δυνατότητα στα παιδιά που συμμετέχουν όχι μόνο να γνωρίσουν νέους τόπους και νέους πολιτισμούς αλλά να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες και φιλίες.

«Στηρίζουμε προγράμματα σαν το Erasmus γιατί δίνουν την δυνατότητα στα παιδιά μας να γίνουν πολίτες του κόσμου! Να αποκτήσουν μια φιλοσοφία συνεργασίας και συναδέλφωσης η οποία είναι απαραίτητη στην εξέλιξη, στην επένδυση και στην προοπτική.
Είμαι χαρούμενος που υποδέχτηκα τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από το Πόρτο κυρίως διότι είδα στα πρόσωπά τους την ικανοποίηση από την εμπειρία και την φιλοξενία του τόπου μας και άκουσα στα λόγια τους τον ενθουσιασμό και την ωφέλεια της συμμετοχής τους. Ως δήμος είμαστε κοντά σε τέτοια προγράμματα και με όποιο τρόπο μπορούμε τα ενθαρρύνουμε!»

Τα παιδιά συνόδευε στην επίσκεψη τους στον Δήμαρχο Κορινθίων ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Κορινθίων Τάσος Ταγαράς, ο οποίος μαζί με το Γυμνάσιο Σοφικού, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές, φροντίζουν για την διαμονή, την φιλοξενία, την περιήγηση, τις κοινές δράσεις!

Τα παιδιά του Σοφικού αναμένεται να ανταποδώσουν την επίσκεψη στα πλαίσια του Erasmus!

Συνέλαβαν τους δράστες των βανδαλισμών στον Συνεταιρισμό του Άσσου

Previous article

Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τον Νίκο Δήμα – Γέμισε το Εργατικό Κέντρο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.