ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Από την οδό Πατρών ξεκίνησε το έργο του οδοφωτισμού

0

Ξεκίνησε σήμερα το έργο της αντικατάστασης των φωτιστικών σωμάτων και της ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού που αφορά όλο τον δήμο Κορινθίων.

Οι πρώτες λάμπες, μαζί με τα “καπελάκια”, αντικαταστάθηκαν στην οδό Πατρών, ενώ ήταν προγραμματισμένη και πανηγυρική επιθεώρηση των εργασιών από τον δήμαρχο Κορινθίων, ωστόσο η παρουσία του δημάρχου μεταφέρθηκε σε άλλη ημερομηνία.

Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα περιλαμβάνει

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει κατά καιρούς ο δήμαρχος η εξοικονόμηση ενέργειας που θα προκυψει το 70% και το έργο αφορά στην εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση για 12 χρόνια του απαραίτητου εξοπλισμού του συστήματος ηλεκτροφωτισμού.

Η αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 11.788.300,00 ευρώ + 24% ΦΠΑ, ενώ χρηματοδότηση του έργου θα καλυφθεί 100% από Ιδίους Πόρους, προερχόμενους από τα Ανταποδοτικά Τέλη Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου για χρονική διάρκεια 12 ετών. Οι δε πληρωμές θα γίνονται από την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ειδικότερα το έργο περιλαμβάνει:

•          Την προμήθεια και εγκατάσταση 21.299 νέων λαμπτήρων/φωτιστικών/προβολέων σύγχρονης τεχνολογίας τύπου LED, σε υφιστάμενους φωτιστικούς ιστούς που ανήκουν στο Δήμο Κορινθίων.

•          Τη λειτουργία «Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού & Ελέγχου Ενέργειας»:

a)        σε επίπεδο κόμβου (Pillar), για 20.299 Φωτιστικά Σώματα/Λαμπτήρες/Προβολείς στο Σύστημα Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων

b)        σε επίπεδο Φωτιστικού Σώματος, για 1.000 φωτιστικά σώματα που θα εγκατασταθούν πιλοτικά σε δρόμους του Δήμου και θα συνοδεύονται από 1.000 ασύρματους ελεγκτές.

•          Σύστημα περιοδικής και επεμβατικής συντήρησης μέσω Η/Υ (μεθοδολογία καταγραφής βλαβών, ιεράρχηση, προγραμματισμός αποκατάστασης, έλεγχος αποκατάστασης, reporting, παρακολούθηση).

Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του κ. Νανόπουλου, «το έργο αυτό θα αναβαθμίσει την ποιότητα φωτισμού 22.000 περίπου φωτιστικών του Δήμου Κορινθίων, καθώς θα αντικατασταθούν με συστήματα τύπου led όλοι οι λαμπτήρες στους κοινόχρηστους χώρους εντός του επόμενου έτους.

Αυτό θα συμβάλει στη μείωση τουλάχιστον 65% κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ αντικατάσταση λαμπτήρων σε περίπτωση προβλήματος θα είναι εφικτή εντός 72 ωρών, γεγονός το οποίο θα είναι εφικτό εξαιτίας του απομακρυσμένου ελέγχου μέσω των συστημάτων που θα επιτρέπουν να υπάρχει συνολική εικόνα διαχείρισης.

VIDEO: Γιατί καθυστερεί το νέο Διοικητήριο της Αστυνομίας – Ψάχνει κι αλλού χώρους η Αστυνομική Διεύθυνση;

Previous article

Ανακοίνωση της Motor oil για το πρόγραμμα των 50 εκατομμυρίων ευρώ σε Κόρινθο και Λουτράκι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.