ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: «Επέκταση του δικτύου άρδευσης στο Λέχαιο, με προϋπολογισμό 2,2 εκατομμύρια ευρώ»

0

Στην χρηματοδότηση της επέκτασης του δικτύου άρδευσης στο Λέχαιο, αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας. Σκοπός του έργου είναι να επιτευχθεί κάλυψη μέρους των αρδευτικού αναγκών, μέσω της επαναχρησιμοποίησης του επεξεργασμένου νερού του βιολογικού.

Το έργο έχει  προϋπολογισμό 2,2 εκατομμύρια ευρώ και προβλέπει:

  • την κατασκευή αντλιοστασίου άρδευσης με δύο αντλίες,
  • δίκτυο μεταφοράς νερού,
  • δεξαμενή αποθήκευσης και
  • δίκτυο διανομής νερού άρδευσης για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών 3.450 στρεμμάτων της Δ.Ε. Άσσου Λεχαίου, με νερό από τον βιολογικό Κορίνθου – Λουτρακίου.

Εκτός από την κατασκευή αντλιοστασίου μεταφοράς με 1+1 εγκατεστημένες αντλίες, το έργο περιλαμβάνει την αυτόματη λειτουργία των αντλιών και την διασύνδεση με το υπάρχον SCADA της υπηρεσίας, την τοποθέτηση υδρομετρητή για την μέτρηση του επαναχρησιμοποιούμενου νερού, την κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού άρδευσης (μήκους 8.057 μ.), που θα ξεκινά από την Κουτουμάτσα Αρχαίας Κορίνθου και θα καταλήγει σε δεξαμενή, η οποία θα κατασκευαστεί στην περιοχή του αποκατεστημένου σκουπιδότοπου της Δ.Ε. Άσσου Λεχαίου.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί βελτίωση της υφιστάμενης υποδομής άρδευσης, που πρακτικά αναμένεται να μηδενίσει τις απώλειες των δικτύων.

Επίσης θα γίνει επαναχρησιμοποίηση του ανακυκλωμένου νερού από την ΕΕΛ Κορίνθου Λουτρακίου και θα επιτευχθεί εξοικονόμηση νερού από τους υπόγειους υδροφορείς.

«Η έγκριση της χρηματοδότησης για την επέκταση του δικτύου άρδευσης στο Λέχαιο, προϋπολογισμού 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου”, δήλωσε ο κ. Δήμας.

Τα εγγειοβελτιωτικά έργα έχουν σκοπό την εξασφάλιση και εξοικονόμηση νερού για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών των καλλιεργειών, τη μέριμνα για την ποιότητα των αρδευτικών νερών και την προστασία του εδάφους. Στόχος των εγγειοβελτιωτικών έργων είναι η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των καλλιεργειών και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της αγροτικής εκμετάλλευσης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, όπως και τον Δήμο Κορινθίων και τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο για την ένταξη του έργου».

Από τη μεριά του ο Βασίλης Νανόπουλος δήλωσε:

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε σήμερα την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου επέκτασης του δικτύου άρδευσης στο Λέχαιο, προϋπολογισμού 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, όπως αυτό είχε υποβληθεί από τον  δήμο Κορινθίων. Ευχαριστούμε θερμά για την στήριξή του τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστο Δήμα, ο οποίος παρακολούθησε από την αρχή την διαδικασία έγκρισης και συμμετείχε καθοριστικά σε αυτήν…».

Πως διαμορφώνονται οι τιμές ρεύματος τον Απρίλιο

Previous article

Με ένα σπαρταριστό βίντεο αλα Luben ο Μάρκος Λέγγας αποδομεί τον Σταματόπουλο για το νερό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.