ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προαστιακός: Στον «αέρα» το δρομολόγιο Αθήνα – Κιάτο

0

Καθυστερήσεις θα υπάρξουν στη δεύτερη φάση επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου καθώς σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, σήμερα (Δευτέρα) θα έπρεπε να προστεθεί στα υπάρχοντα δρομολόγια και του Προαστιακού η διαδρομή Αθήνα, Κόρινθος, Κιάτο, Αίγιο.

Ωστόσο, η επαναλειτουργία στο εν λόγω τμήμα του Προαστιακού, αλλά και στα τμήματα του υπεραστικού δικτύου στη βόρεια Ελλάδα δε θα ξεκινήσει, καθώς δεν έχουν απαντηθεί οι απαιτήσεις των εργαζομένων στα τρένα.

Έτσι, τη λειτουργία τους θα συνεχίσουν μόνο συγκεκριμένα τμήματα του προαστιακού δικτύου, τα οποία έχουν ήδη επανεκκινήσει από την Τετάρτη 22 Μαρτίου.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του ΟΣΕ, οι σιδηροδρομικοί έχουν σκληρύνει την στάση τους και ζητούν να διασφαλιστεί η άρτια λειτουργία του συνόλου του δικτύου, προτού αυτό αρχίσει να επαναλειτουργεί πλήρως.

Συγκεκριμένα, οι μηχανοδηγοί ζητούν:

-Επικοινωνία μέσα στις σήραγγες
-Επαρκή φωτισμό
-Μέτρα πυροπροστασίας

Τόσο το Σωματείο Εργαζομένων Επιβατών Προαστιακού, όσο και η Hellenic Train επιχειρούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες το μεν ΣΕΕΠ των μελών του, η δε εταιρεία των επιβατών συνολικά, μέσα από λεωφορεία που μπαίνουν στην γραμμή. Ωστόσο, φαίνεται πως αυτές οι πρωτοβουλίες δεν έχουν βρει ανταπόκριση και πολλοί επιβάτες στις καθημερινές τους μετακινήσεις προτιμούν να πηγαινοέρχονται με το αυτοκίνητό τους μοιράζοντας το κόστος του ταξιδιού με άλλους συνεπιβάτες.

Το χειρότερο είναι πως δεν φαίνεται να υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, για την λύση των προβλημάτων (πυρασφάλεια, ενδοεπικοινωνία, φωτισμός) που έχουν επισημανθεί από τους εργαζόμενους και εντοπίζονται στις τρεις σήραγγες -είναι χαρακτηριστικό, όπως μας είπαν, ότι “μοιάζουν σαν να μην τα ξέρουν”.

Την Κυριακή, μάλιστα, έγινε και Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΕΕΠ, όπου περίσσεψε η απαισιοδοξία για την επανέναρξη των δρομολογίων του προαστιακού στην γραμμή Κιάτο – Αθήνα.

Και να σκεφτεί κανείς πως είχαμε τα πρώτα σημάδια αισιοδοξίας για την σύνδεση του προαστιακού με το Κέντρο της Κορίνθου μετά την τελευταία αναφορά του κ. Νανόπουλου“, μας είπαν χαρακτηριστικά, μέλη του ΣΕΕΠ.

Α’ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: νίκες οι πρωτοπόροι, πέντε στροφές πριν απο το τέλος…

Previous article

Έρχεται το «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη»: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση έως 16.000 ευρώ -Τα «SOS»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.