ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σημαντική εκδήλωση του Λαογραφικού Μουσείου: Η προσφορά της Οικογένειας Παμπούκη στον Αγώνα και στην δημιουργία του ελεύθερου κράτους

0

  Με έναν ιδιαίτερο τρόπο τίμησαν την επέτειο της έναρξης του Αγώνα του 1821, το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας και το Πoλιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς-Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

  Στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρες», ανέδειξαν τη σημασία της οικογενειακής και τοπικής ιστορίας, μέσα από τις βιογραφίες των μελών της οικογένειας Παμπούκη, η ιστορία της οποίας ξεκινά από τα προεπαναστατικά χρόνια.

  Μέλη της οικογένειας αυτής μυήθηκαν στη Φιλική Εταιρεία, αγωνίστηκαν για τους σκοπούς της και συνέδραμαν με όλα τα μέσα στον Αγώνα, ενώ, και μετά τη δημιουργία του ελεύθερου ελληνικού κράτους, συνέχισαν να προσφέρουν με κάθε τρόπο στην ανάπτυξη και ευημερία της πατρίδας τους.

  Οι απόγονοι της οικογένειας Παμπούκη, ο καθηγητής Νομικής του ΕΚΠΑ κύριος Χάρης Παμπούκης και η γνωστή στους Κορίνθιους για τη δράση και την προσφορά της, Λένα Παμπούκη, συγκίνησαν με τον χαρισματικό τους λόγο το κοινό. Ο ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας του ΕΚΠΑ κύριος Ιωάννης Ευδοκιμίδης ανέδειξε την πολυσχιδή προσωπικότητα του Γεωργίου Παμπούκη, ενώ την πλήρη γενεαλογία της οικογένειας ανέπτυξε ο κύριος Γιώργος Κωστούρος, πολιτικός μηχανικός και συγγραφέας.

  ΠΗΓΗ: JENNYSWORLD.GR

  Συνελήφθησαν τρεις αρχαιοκάπηλοι με 40 αρχαία αντικείμενα και 30 αρχαία νομίσματα στην Κορινθία

  Previous article

  Τελευταίο υπουργικό σήμερα -Πληροφορίες ότι θα ανακοινωθεί ημερομηνία εκλογών

  Next article

  You may also like

  Comments

  Comments are closed.