ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Μάρκος Λέγγας: “αργά το θυμήθηκες, δήμαρχε”

0

Άμεση ήταν η απάντηση του Μάρκου Λέγγα στην ανακοίνωση του Σπύρου Σταματόπουλου για την δημιουργία του πρώτου Κέντρου Κοινότητας στο δήμο Σικυωνίων. Ο επικεφαλής της παράταξης “συνΔΗΜΟΤΕΣ” ανεβάζει κι άλλο τους τόνους και υπενθυμίζει ότι ο απερχόμενος δήμαρχος Σικυωνίων, “παρουσιάζει το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σικυωνίων στους πολίτες, με καθυστέρηση 7 ετών…”.

Ειδικότερα αναφέρει ο κ. Λέγγας:

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπύρος  Σταματόπουλος βρίσκεται πλέον σε σύγχυση ή σε κατάσταση deja vu. Με καθυστέρηση επτά χρόνων (7) χρόνων και μόλις λίγους μήνες πριν τις εκλογές, παρουσιάζει με Δελτίο Τύπου στους πολίτες το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σικυωνίων που στόχο έχει την στήριξη των ευπαθών  ομάδων και της κοινωνίας!

Ας του θυμίσουμε λοιπόν ότι το 2016  θεσμοθετήθηκαν τα Κέντρα Κοινότητας  με το Ν. 4368 (ΦΕΚ 21 Α΄/21.02.2016) και η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) ορίζει τις ελάχιστες προδιαγραφές λειτουργίας τους (Δ23/ΟΙΚ.14435-1135 /ΦΕΚ854 Β’/30.03.2016).

Σήμερα στις 28.03.2023, επτά χρόνια μετά,  ο κ. Σταματόπουλος παρουσιάζει ως επίτευγμα, αυτό που οι άλλοι Δήμοι στην χώρα το έχουν κάνει δύο τετραετίες πριν από αυτόν.

Τα Κέντρα Κοινότητας έχουν ως σκοπό την περαιτέρω υποστήριξη των  Δήμων στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας.

Ίσως ο κ. Σταματόπουλος σκέφτηκε ότι οι δημότες θα χρειαστούν πολιτικές κοινωνικής προστασίας για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην αύξηση 140% των Δημοτικών Τελών, την μεγαλύτερη στην Ελλάδα, που τους επέβαλε. Τι εμπαιγμός;

Επιτέλους, Τέλος.

Ποιες νέες υποψηφιότητες ανακοίνωσε ο Βασίλης Νανόπουλος

Previous article

Εγκρίθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για τα 38 ηλεκτρικά ποδήλατα στην Κόρινθο – Που θα γίνουν οι σταθμοί στάθμευσης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.