ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Λειψυδρία: τι συζήτησε ο Νανόπουλος με τους προέδρους της ΔΕ Άσσου – Λεχαίου

0

Η έγκριση χρηματοδότησης και η υλοποίηση του έργου που ο δήμος Κορινθίων επιμελώς και έγκαιρα είχε καταθέσει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου με την υλοποίηση του να μειωθούν οι συνέπειες του φαινομένου της λειψυδρίας, το έργο άρδευσης του Λεχαίου προϋπολογισμού 2,2 εκ ευρώ, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου με τους τοπικούς Προέδρους της Δ.Ε Άσσου – Λεχαίου.

Συζητήθηκαν επίσης ενέργειες για την αντιμετώπιση της σπατάλης νερού ύδρευσης, της αποφυγής διαρροών και κλοπών νερού καθώς και η διαχείριση των γεωτρήσεων του δήμου.

Το έργο, η έγκριση του οποίου ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τον υφυπουργό Χρίστο Δήμα, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά, περιλαμβάνει και τις περιοχές Άσσου και Περιγιαλίου και προβλέπει την κατασκευή αντλιοστασίου άρδευσης με 1+1 αντλίες, δίκτυο μεταφοράς νερού, δεξαμενή αποθήκευσης και δίκτυο διανομής νερού άρδευσης για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών 3.450 στρεμμάτων της Δ.Ε. Άσσου Λεχαίου, με νερό από την ΕΕΛ Κορίνθου – Λουτρακίου.

Στόχος είναι η εξοικονόμηση αρδευτικού νερού μέσω της επαναχρησιμοποίησης επεξεργασμένου νερού από την ΕΕΛ Κορίνθου – Λουτρακίου.

Τα μυστικά των δύο εκλογικών νόμων (ΑΠΛΗ-ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ) με τους οποίους θα γίνουν οι επόμενες εκλογές

Previous article

Φόβοι για ηλεκτρικό μπλακ άουτ τις ημέρες του Πάσχα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.