ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Λιγότερη ενέργεια, λιγότερα δημοτικά τέλη και καλύτερο φωτισμό υπόσχεται ο Νανόπουλος

0

Για νέα εποχή στον φωτισμό των κοινόχρηστων χώρων έκανε λόγο ο Βασίλης Νανόπουλος κατά την περιπετειώδη (αφού ακυρώθηκε δύο φορές λόγω κακοκαιρίας) παρουσία των νέων φωτιστικών σωμάτων στους δρόμους της Κορίνθου, αλλά και των Δημοτικών Ενοτήτων.

Όπως είπε, τα νέα φωτιστικά θα έχουν 70% μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, έχουν καλύτερη ποιότητα φωτισμού και διαθέτουν αισθητήρες που θα ενεργοποιούνται και θα «ειδοποιούν» όταν καίγεται μία λάμπα, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεση αντικατάσταση, η οποία, μάλιστα θα γίνεται μέσα σε 72 ώρες, από τον εργολάβο που έχει αναλάβει όχι μόνο την εκτέλεση του έργου αλλά και την συντήρησή του. Το έργο της αντικατάστασης των 22.000 λαμπτήρων, σε όλο τον δήμο Κορινθίων, θα έχει ολοκληρωθεί σε έξι μήνες.

Μάλιστα ανέφερε χαρακτηρισιτκά ότι ο νόμος των συμβάσεων, σύμφωνα με τον οποίο έπρεπε να λειτουργεί ο δήμος, επέβαλλε ο διαγωνισμός προμήθεια λαμπτηρων να «κλείνει» με την χαμηλότερη προσφορά: «έτσι είχαμε φτηνές λάμπες, οι οποίες ωστόσο καίγονταν πολύ γρήγορα», είπε ο κ. Νανόπουλος.

Η μείωση του ενεργειακού κόστους κατά 70% θα επιτρέψει, κατά τον κ. Νανόπουλο, να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, ενώ υποσχέθηκε περαιτέρω μείωση κατά το 2024.

ΔΗΜΑΣ: “Το κρασί Νεμέας ξεχωρίζει για τα μοναδικά χαρακτηριστικά που διαθέτει”

Previous article

Είμαστε στο 2023, αλλά στην Κόρινθο θα εγκρίνουν τον ισολογισμό 2019 και 2020!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.