ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Επιστρέφονται οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας ενόψει του Πάσχα

0

  Από σήμερα ξεκινά η επιστροφή για άδειες οδήγησης, πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας οχημάτων προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

  Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και την Κυριακή 9 Απριλίου 2023, αποκλειστικά για τις παραβάσεις:

  • του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ. (στάση & στάθμευση ) και
  • της παρ. 3 του άρθρου 4 του Κ.Ο.Κ. (πινακίδα Ρ40 απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση) για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας για είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την παρ. 3 του άρθρου 31 του ν.4530/2018.

  Ποιοι εξαιρούνται

  Από την απόφαση εξαιρούνται και δεν τους επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων οδηγοί που:

  • παραβίασαν τον ερυθρό σηματοδότη
  • οδηγούσαν υπό την επίδραση οινοπνεύματος, φαρμάκων ή τοξικών ουσιών
  • οδηγούσαν στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.)
  • παραβίασαν διατάξεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία
  • έκαναν επικίνδυνη οδήγηση, οδήγηση για επίδειξη ικανότητος, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχεδίων αγώνων (αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, μοτοποδηλάτων)

  Επτά μικροσεισμοί τα ξημερώματα με επίκεντρο τις Αλκυονίδες – 3,2 ρίχτερ ο μεγαλύτερος

  Previous article

  Μεγάλη Δευτέρα: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Η ιστορία του Ιωσήφ του Παγκάλου

  Next article

  You may also like

  Comments

  Comments are closed.