ΑΓΡΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η παρέμβαση Δήμα στον Μητσοτάκη έφερε το de minimis στους παραγωγούς της Κορινθίας

0

Η παρέμβαση του Χρίστου Δήμα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έλυσε τον Γόδιο Δεσμό της απόφασης να δοθεί η ενίσχυση de minimis στους παραγωγούς του επιτραπέζιου σταφυλιού στην Κορινθία.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι αγροτικοί φορείς του Νομού και οι δήμαρχοι της Κορινθίας έθεσαν από την αρχή το ζήτημα προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και προς τους τοπικούς βουλευτές. Το πρόβλημα ήταν πραγματικά μεγάλο και η αγανάκτηση των αγροτών υπήρξε έντονη. Μάλιστα, τον περασμένο Νοέμβρη, είχε πραγματοποιηθεί ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στο Λέχαιο, ώστε να υπάρξει μια συνολική ενημέρωση του θέματος και να παρθούν αποφάσεις αντίδρασης.

Σε εκείνη την συνέλευση, λόγω του τεταμένου κλίματος που επικρατούσε, το “παρών” από πολιτικούς έδωσε μόνο ο Χρίστος Δήμας, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και η αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Κόρκα.

Μετά την συνέλευση, οι Κορίνθιοι βουλευτές άρχισαν να πιέζουν προς το υπουργείο για να βρεθεί η κατάλληλη και δίκαιη λύση για όλους. Μάλιστα προς τούτο, ο Χρίστος Δήμας, μαζί με τον βουλευτή Κώστα Κόλλια στις 23 Μαρτίου συναντήθηκαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον υπουργό Γιώργο Γεωργαντά και στη σύσκεψη αυτή εξασφαλίστηκε η σύμφωνη γνώμη του υπουργού και η πρόθεση του για την έγκριση του de mininis.

Όμως, το πρόβλημα ήταν η εξεύρεση των απαραίτητων χρημάτων, καθώς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν διέθετε το απαιτούμενο ποσό. Τότε, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο Χρίστος Δήμας έθεσε το θέμα απευθείας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος και παρενέβη. Έτσι, εξασφαλίστηκε η έγκριση και από το υπουργείο Οικονομικών και το θέμα είχε αίσιο τέλος.

(με πληροφορίες από το korinthosnews.gr)

Μεγάλη Παρασκευή: Τι γιορτάζουμε – Τα έθιμα

Previous article

Μεγάλη Παρασκευή: Οι 5 Επιτάφιοι που ξεχωρίζουν -Τα έθιμα της ημέρας [εικόνες]

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.