ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Νέα χρηματοδότηση για αποχετευτικό δίκτυο και βιολογικό καθαρισμό

0

Την χρηματοδότηση της επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου από την Τ.Κ Λουτρού έως και τα Μαύρα Λιθάρια της Τ.Κ Δερβενίου εξασφάλισε ο δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Πρόκειται για την κατασκευή 17χλμ κύριου αποχετευτικού δικτύου και 20 χλμ δευτερεύοντος, καθώς και την χρηματοδότηση 2.300 ιδιωτικών συνδέσεων.

Επίσης χρηματοδοτήθηκε η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Ξυλοκάστρου, ώστε μετά την τριτοβάθμια επεξεργασία των λυμάτων να παράγεται κατάλληλα επεξεργασμένο νερό, το οποίο θα χρησιμοποιείται για τις αυξημένες ανάγκες άρδευσης της περιοχής.

Τέλος χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή φωτοβολταικού πάρκου ισχύος 500 Kw, το οποίο θα συμβάλει σημαντικά στην μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και του κόστους λειτουργίας της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού.

Αποτέλεσε για εμάς ως Δημοτική Αρχή βασική προτεραιότητα και διεκδίκηση, καθώς κρίναμε ως κορυφαία την σημασία του“, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης. Η επέκταση του αποχετευτικό δικτύου σε όλες τις παράκτιες τοπικές κοινότητες του Δήμου, δίπλα στην προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού, συμβάλει καθοριστικά στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά αποτελεί και προαπαιτούμενο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Η απαραίτητη χρηματοδότηση για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου υποδομής έγινε πραγματικότητα με την καταλυτική συμβολή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκου Ταγαρά, η στήριξη του οποίου υπήρξε συνεχής όλη την παρούσα Δημοτική θητεία στα δίκαια αιτήματα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε συστηματικά τα απαραίτητα έργα, να διεκδικούμε αποφασιστικά και αποτελεσματικά τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας.

MΕΡΑ 25: αυτοί αποτελούν την εκλογική επιτροπή στην Κορινθία

Previous article

Το ΣτΕ “ανακατεύει” τους προέδρους σε 7 τοπικές κοινότητες της Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.