ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μισά δρομολόγια, φως από γεννήτριες και (κατα τα άλλα) ξεκίνησε ο προαστιακός

0

Μισές δουλειές γίνονται εδώ και λίγες μέρες με την πλήρη επαναλειτουργία του Προαστιακού στην γραμμή Αθήνα Κιάτο. Τα νέα δρομολόγια που πραγματοποιούνται είναι λιγότερα από όσα ήταν πριν από το δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ προβλήματα προκαλεί και το έλλειμμα ενημέρωσης που αυξάνει την την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Το Korinthia.net.gr μίλησε με το Σωματείο Εργαζομένων Επιβατών Προαστιακού, το οποίο μας επιβεβαίωσε ότι ο Προαστιακός εδώ και λίγες ημέρες λειτουργεί «κανονικά». Και η λέξη δεν μπαίνει τυχαία σε εισαγωγικά, καθώς τα δρομολόγια πραγματοποιούνται κάθε δύο ώρες, αντί κάθε μία όπως ήταν πριν τα Τέμπη. Επίσης δεν φτάνουν μέχρι τον Πειραιά, αλλά μόνο μέχρι τον σταθμό Λαρίσης και μετά πρέπει να πάρουν τον ηλεκτρικό. Εννοείται ότι και οι ταχύτητες είναι πιο αργές κι έτσι πλέον ο προαστιακός καθίσταται ασύμφορος.

Με άλλα λόγια, το δρομολόγιο Πειραιάς – Κιάτο – Πειραιάς ανά μία ώρα (πριν τα Τέμπη), έγινε Αθήνα (Σταθμός Λαρίσης) – Κιάτο – Αθήνα ανά δύο ώρες, ενώ ενδιάμεσα εκτελούνται τοπικά δρομολόγια Αθήνα – Μέγαρα και το τμήμα Mέγαρα – Κιάτο καλύπτεται με λεωφορεία.

Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την HT για τους λόγους για τους οποίους τα δρομολόγια έχουν διαμορφωθεί κατά αυτό τον τρόπο (αν και αφήνεται να εννοηθεί πως στόχος είναι να επανέλθουν). Σύμφωνα, όμως με όσα αναφέρουν εξειδικευμένα site, όπως το Athenstransport.gr «για την κίνηση των συρμών του Προαστιακού από τις σήραγγες στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας επιβαίνει στους συρμούς πλοηγός του ΟΣΕ ο οποίος φέρει κινητή συσκευή επικοινωνίας GSM-R για χρήση σε περίπτωση ανάγκης εντός των σηράγγων. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό έχει ως συνέπειαια τα δρομολόγια από και προς το Κιάτο να πραγματοποιούνται ανά δύο ώρες».

Σύμφωνα με ενημέρωση, προκειμένου να επαναλειτουργήσει η γραμμή ως το Κιάτο πραγματοποιήθηκαν εργασίες για την αποκατάσταση του φωτισμού των σηράγγων από ΣΚΑ έως Κιάτο, του δικτύου πυρόσβεσης εντός αυτών, αποκαταστάθηκαν οι έξοδοι διαφυγής και οι οδικές προσβάσεις τους, αποκαταστάθηκε το σύστημα CCTV το οποίο λειτουργεί σε 24ωρη βάση και οι σήραγγες πλέον φυλάσσονται από εταιρεία φύλαξης.

Επιπλέον, έχει πεδιομετρηθεί το σύστημα ραδιοκάλυψης GSM-R και εκκρεμεί η πιστοποίηση από την ΡΑΣ. Μέχρι τότε, στους συρμούς που διέρχονται από τις σήραγγες θα επιβαίνει πλοηγός του ΟΣΕ με κινητές συσκευές.

Να προσθέσουμε τέλος σε όλα αυτά και το ρεπορτάζ του OPEN στο οποίο αναφέρεται ότι μέχρι και σήμερα η ηλεκτροδότηση του φωτισμού στις σήραγγες της Κακιάς Σκάλας γίνεται μέσω τριών γεννητριών! Για τη διέλευση του τρένου, δυο ιδιωτικοί σεκιούριτι που βρίσκονται πλησίον των σηράγγων παίρνουν εντολή μέσω του GSM-R από το κέντρο ελέγχου του  ΟΣΕ και βάζουν μπρος τις γεννήτριες 10 λεπτά πριν τη διέλευση των συρμών, για να τις ξανακλείσουν αμέσως μετά τη διέλευση. Από την πλευρά του ΟΣΕ αναφέρθηκε πως οι υπάλληλοι σεκιούριτι έχουν εκπαιδευτεί καταλλήλως.

Ποιοι κατεβαίνουν υποψήφιοι με την Πράσινη Πόλη

Previous article

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας ο δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.